Mosogatógépem miért hagyja koszosan az edényeket, meg mindent?
A poharak koszosabbak, mint amikor betettem őket, a műanyag edényeken ugyanúgy ott marad a zsíros szennyeződés stb.
Olyan tej szerű víz marad az olyan edények tetején, aminek pereme van. Szóval olyan, mintha koszos vízzel öblögetne el és pl a poharak belsejébe visszaveri a koszos zsíros lét és az beleszárad.
Mi lehet a baja?
Csak finish termékeket használok bele és havonta finish géptisztítóval csinálok üres mosást is.
Ha esetleg a lefolyó rendszerével van baj, akkor tehetek bele lefolyó tisztítót?
A múltkor már eldugult egyszer és akkor a szivattyú részét kiszedtük, vagy mit, ami a leírásban volt, de nem volt benne szennyeződés.
A forgókarokat is ellenőríztem, és nem volt gond vele.
A poharak is eleinte még csak cseppesek maradtak és próbáltam a só és öblítő beállítást szabályozni, de változatlan a helyzet.
A szűrőt is kiszedem rendszeresen és most már a lefolyó részében amikor kiveszem a szűrőt olyan tej szerű lé van benne.
Leegyszerűsítettem a dolgot. Vettem lefolyó tisztító garnulátumot: Septifos nevűt és bele öntöttem egy adagot a mosószer tartályba, meg egy adagot a szűrőbe és egész jól kipuculta a gépet. Azóta normálisan mosogat, de szerintem még egy ilyen dupla adagos tisztítás ürese mosással ráférne.
Szóval ennyit a gyári finish géptisztítóról. Az én gépemen már az nem segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!