Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Igaz lehet mindez amit a...

Igaz lehet mindez amit a mikróról leírnak?

Figyelt kérdés
A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát. környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!vájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve. Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett: A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S ígyrákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."
2009. aug. 12. 23:02
1 2
 1/12 anonim válasza:
Sajnos ez így van.
2009. aug. 12. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Ez szerintem szinte ugyanolyan baromság, mint amikor a mobitelefonokról kezdték azt sikítozni, hogy agydaganatot okoz....
2009. aug. 13. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim válasza:

Valószínűtlen. Egyrészt sok múlik az egyéni hajlamon. Másrészt eléggé tudománytalannak tűnik az egész. pl.


"a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek." a mikrohullám által szállított energia hőenergiává alakul. Ez melegíti az ételt. Ebből annyi adódik át a szervezetnek, amennyi hőenergiát lead az elfogyasztott táplálék, ez némiképp melegíti a szervezetet, de ez ugyanúgy megvan bármilyen más meleg étel esetén is.


Másrészt: Ahogy a mikrohullám rezgeti valamennyire a molekulákat (valójában nagy hányadában csak a vízmolekulákat, ugyanis arra van hangolva, a többi szerves molekula jóval nagyobb, és apoláros, ergo nem nagyon érzik), azok esetleg tönkremennek, azokat nem építi be a szervezet. Ha ritkán, de mégis beépül, általában működésképtelen fehérjéket eredményeznek, amiket szervezet lebont. Ezzel legfeljebb valami nagyon minimális mértékben csökken a felhasználható fehérje mennyiség.


Aztán: amennyire ez a mozgás roncsolja a molekulákat, annyira roncsolja az összes olyan eljárás, ahol az ételt melegíted (sütés, főzés, melegítés). Ugyanis a részecskék mozgási energiája és a rendszer belső energiája (ezért hőmérséklete) arányos egymással (ekvipartíció tétele, ha valaki még emlékezik középiskolás fizikára). Tehát ha roncsolás a mozgásból ered, a mozgás pedig hőmérséklet függvénye, akkor a roncsolás is az, független attól, hogy mi okozza a mozgást.


Továbbá: 8 embert én nem mondanék reprezentatív mintának akár Svájc lakosságára nézve sem.


De: én ezt az egészet ebből a rövidke írásból szűrtem le. Könnyen lehet, hogy valóban állnak megalapozott tudományos elméletekkel vagy hipotézisekkel álltak elő a kutatók a vizsgálat során, de sajnos a forrás hiányában én ezt nem tudom megítélni.

2009. aug. 13. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim válasza:
100%

Én azt nem értem hogy: degenerált molekulák.


Innentől kissé szakszerütlennek érzem a cikket, kicsit "újságíró-szagú". Nameg a 8 személyen végzett kisérlet se túl reprezentatív. 100-nál már jobban elhinném.


Továbbá a kísérleteknél sem egészen értem, hogy mikrózás előtt miért vetik még alá más módosító kezelésnek, ami által az étel/ital vas,vitamin,stb értéke egyébként is módosúl (lásd pasztőrözés, fagyasztás). Egyik nap se kaptak mondjuk nyers répát amit betettek volna előtte 5 percre mikróba.


(Mellesleg az LDL-koleszterin a "rossz" koleszterin, ha az csökken az nem baj.)

2009. aug. 13. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim válasza:
Látom kb egyszerre írtuk ugyanazt :)
2009. aug. 13. 00:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Az, hogy magunknak mikrózom még nem ijeszt meg annyira, de a babának is szoktam mikrózni dolgokat, ezért kiváncsi voltam ennek mennyire valós alapja lhet más szerint is.
2009. aug. 13. 08:43
 7/12 anonim válasza:
Hát én a gyereknek inkább nem használnám a mikrót.
2009. aug. 13. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim válasza:
Ha nem volna igaz,nem sikerűlt volna ellenreklámot kivívni több országban.Nyilván volt alapja.Persze mindenki maga dönti el mit eszik.
2009. aug. 13. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim válasza:

00:39 vagyok.


Annyit még hozzáfűznék, hogy a hagyományos sütési eljárások során biztosan keletkezik rákkeltő anyag az élelmiszerben, például a megpörkölődött/odakozmált részeknél. Ilyen például a mikrohullámú főzés esetén nincs. Kombinált mikrók esetén lehet meleg levegőt befújatni, és azzal elérni, de a mikróban odaégett ételt ugyanúgy nem esszük meg, mint egyébként. Szóval véleményem szerint semmivel nem károsabb a mikrohullám-sütőben elkészített étel a hagyományos módon elkészítettnél.


Az meg butaság, hogy a mikrohullámú sugárzás tárolódik az ételben. Fizikát hallgatok, szóval sokat tudok a sugárzásokról.

2009. aug. 13. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim válasza:
21%
Na ne!!!Ez már durván vicces!!!Azt hozzuk ki a végén,hogy a mikró egészségesebb,mint a gázon frissen megfőzött étel???Hát ehhez gratulálok!
2009. aug. 13. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!