AEG mosógépek megérik a felárat a whirlpool-okkal szemben?
Ezt neked kell eldönteni, hogyha utánaolvasol, hogy kinek hiszel. Előbb-utóbb úgyis oda fogsz kikötni, hogy ez sem, az sem, mindegyik márkára panaszkodnak, és oda jutsz el, hogy egyiket sem, mert mindegyik sz@r. De valamelyiket úgyis meg kell venni :)
AEG-ről annyit tudok, hogy tényleg drága, és ennek ellenére olvastam olyat, hogy az illetőnek rozsdásodott a dobja, és ráadásul drága típus volt, szóval garancia semmire sincsen.
Nekünk Whirlpool előltöltős volt 10 évig, javítás nélkül, tökéletes volt elektronikailag. Egy bibi miatt cseréltük le: sajnos nagyon penészedett már 3-4 hónap használat után. Sosem volt a ruháknak friss illata, bár szerencsére büdös sem :) Csak a penészesedés miatt cseréltük le. Más Whirlpool tulajok is ezzel a penészesedéssel küzdenek, erről sokat olvastam. Az újabb modelleken ezen próbálnak javítani, ez a Whirpool hivatalos oldalon van:
"Microban antibakteriális bevonat:
Egyedüli Whirlpool tulajdonság! Mosógépe frissebb, higiénikusabb és tisztább lesz, hosszú időre. Az innovatív Microban® antibakteriális bevonat a mosószertartóban, csökkenti a baktériumok szaporodását, a kellemetlen szagokat és a penészesedést. "
Szóval lehet ezt a problémát már megoldották.
A Whirlpoolt amúgy sokan szidják, de szerintem nagyon sokan is veszik, szóval nem lehet belőle következtetést levonni, mert lehet amíg olvasol 4-5 felhasználót, hogy ilyen sz@r-olyan sz@r, addig 1000 család meg boldogan használja.
Mi LG-t vettünk másfél éve, nagyon jól működik, friss illatúak a ruhák, nem penészedik.
Szerintem 90-100 ezer körül érdemes választani egy köztes áru gépet, akkor elmondhatod, hogy nem a legolcsóbb gagyit veszed, ha tartós, akkor megérte. Ha meg elromlik, nincs szerencséd, akkor meg nem 150-200 ezer Ft-od uszott el (azzal is meglehet szívni, azis lehet hibás)
Ja, és márkába számomra ezek az ajánlottak (sorrend is egybe)
LG, Electrolux, esetleg Siemens
Ha olcsóbb kategória, akkor pedig Zanussit választanék.
Nem tudom miért, de AEG, Bosch nem nagyon szimpi.
A Samsung meg érdekes, mert a drágább gépei jók, viszont nem vennék mosógépet 150-200 ezer Ft-ért.
Kettesnek: a Bosch és a Siemens a legtöbb esetben ugyanaz, csak más a felriat rajta.
Kérdezőnek: ha lenne annyi fölösleges pénzem, csak AEG-et vásárolnék.
Most is meg tudnám venni, de annyival nem jobb, mint amennyivel drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!