Meleg-, hideg-, és ultrahangos párásító közt mi a
különbség? Melyiket ajánlanátok száraz levegőjű
lakásba?
Figyelt kérdés
Vályog tégla házunkban nagyon száraz a levegő. Konvektoros fűtésünk mellé most jött egy kandalló is, ami rátesz a problémánkra még egy lapáttal. Konvektoron elhelyezett vízzel teli edény semmit nem ér, ahogy a kiteregetett ruha sem ad elegendő párát. Párásító készülék vásárlásában gondolkozom, de nem igazán értek hozzájuk, viszont szeretném körbejárni a témát, hogy mindenképp olyat vegyek, ami megoldja a gondunkat. Fontos megjegyezni, hogy kisbabánk is van. Őrá való tekintettel vált igazán fontossá a vásárlás. Mit ajánlotok?
Szerintem a meleg párásító a leghatékonyabb. Gyakorlatilag gőzt állít elő folyamatosan. Az ultrahangos párásító a hideg vizet porlasztja, bontja szét. Abból nyílegyenesen lefelé száll a pára, így szerintem nem oszlik el rendesen, és nem olyan hatékony.
Amúgy én az ultrahangosat szeretem, szüleimnél is az van.
Vannak típusok, ami meleg párát is tud, nem csak hideget.
2012. szept. 24. 10:45
3/10 anonim válasza:
Az ultrahangos is tud tócsát csinálni, de ahhoz nagyon rosszul kell elhelyezni a szobában, és akkor sem csinál nagyobb tócsát, mint amit a kicsapódó gőz csinálna. (Mert ugye a gőz gyorsan lehűl, és kicsapódik a tárgyakon, a pára viszont nem hűlhet jobban, mert már hideg, jobban tartja az állapotát.)
2012. szept. 24. 11:02
4/10 A kérdező kommentje:
A páralecsapódásra nem is gondoltam...
Köszönöm az információkat, nagyon hasznosak!
2012. szept. 24. 21:33
5/10 anonim válasza:
A hideg pára lefele száll, a meleg felfelé. Erre a készülék elhelyezésénél ügyelni kell. Ezenkívül nem árt beszerezni egy páratartam mérőt is. A sok pára sem jó, meg a kevés sem. Ha már szabályozni szeretnénk. Menjetek el az OBI-ba, ott általában be van kapcsolva mindenfajta párásító. Érdemes megnézni, meghallgatni, és úgy kiválasztani.
2012. szept. 24. 21:55
6/10 anonim válasza:
Így van. Az ultrahangos párásítóknak nagyobb hangjuk van. Némelyiknek elég zavaró. Érdemes ezügyben is tájékozódni.
2012. szept. 25. 08:55
7/10 anonim válasza:
Nem értem miért kevés a páratartalom még kiteregetett ruha esetén is.Általában jól záró ablakok esetén a magas páratartalom szokott problémát jelenteni.Ebből következően nagy lehet a lakáson belüli légcsere, és ha erről van szó, akkor a párásító sem jelent megoldást, mert az elkészített pára távozik a lakásból.Egyébként az ultrahangos párásító nagyságrendekkel kevesebb áramot fogyaszt, mint amelyik a víz forralásával állítja elő a gőzt.Utóbbi rendesen meg tudja dobni a villanyszámlát.
2012. szept. 25. 16:25
8/10 anonim válasza:
Neked hideg párásítóra van szükséged.Ha bent szárítod a ruhát az meleg párásítás.
A hideg párásítók általában ultrahangosak,nézz szét a Vaterán/TeszVeszen ott elég jó áron szoktak lenni.A hideg párásítót ajánlják fűtéskor mivel ilyenkor a meleg levegő kiszárítja az orr nyálkahártyáját,ezért van pl.orrvérzés orrfújáskor,de nagyobb az esély a légúti fertőzéseknek is a száraz levegőjű lakásban.
2012. okt. 17. 14:19
9/10 anonim válasza:
A meleg párásító a csapvízből csak a vizet párologtatja.
A hideg a csapvizet szétporlasztja, a vízkő finom porként száll a levegőben mindenre lerakódva.
"Konvektoron elhelyezett vízzel teli edény semmit nem ér, "
Mer nincs elegendő felülete, vagy a fűtőtest nem elég meleg a párologtatáshoz.
2013. nov. 12. 19:08
10/10 anonim válasza:
A hideg módszerrel minden fehér poros (vízkő por) lesz egy idő után vagy desztillált vízzel használod, de az elég drága naponta
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!