A villanybojlert hány fokos vízhőmérsékletre célszerű beállítani?
A vízvezetékszerelő azt mondta h állítsam maxra mert így a legolcsóbb, nem kapcsol be mindig újra.Nem értettem pontosan az indokot, de most télen így fogom csinálni..
Tavaly éjszakai áramra köttettük át a villanybojlert-csak éjszaka melegít-előnye:olcsóbb, de hátránya h ha elfogy a melegvíz akkor nem melegít újra csak köv. éjjel.
Démász szolgáltatói területén van(nekem is)12 órás fűtési lehetőségre az "éjszakai" áramon belül.Minimális az árkülönbség,ha jól emlékszem komfort díjcsomag a neve.
Egyébként 60 fokot javasol a gyártó is mert itt a legkevesebb a vesztesége a boylernek.
Villszer.
Az éjszakai áramnak nappal is van 6 óra ráfűtése,természetesen éjszakai tarifával!
60 fok az ideális a veszteség miatt,ahogy az előttem szoló is leírta
Ki tudja ezt vki számolni a meglévő adatokkal? Mi az olcsóbb?
Ha 120 literes bojlerből fullra elhasználjuk a 40 fokos vizet, és másnap újra fel kell melegíteni 120 liter vizet 40 fokra, vagy
Fullra feltekerem a hőfokot a bojleren pl. 70 fokra, zuhanyzás alatt lehűtöm 40 fokra a vizet, és így használok mondjuk a 120 literből 70 litert, így másnap kevesebb vizet kell felmelegíteni full fokra????????
Olcsóbb 120 liter hálózati 15 fokos vizet felmelegíteni 40 fokra, mint 70 liter (bojlerben maradt víz + a hálózati 15 fok) vizet felmelegíteni?????
A bojlerben maradt víz kb. 70 fokos + hálózati víz 15 fok.
Másik kérdés ha 70 liter 15 fokos vizet hozzáadok egy 70 fokos 50 liter vízhez, akkor hány fokos lesz a víz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!