Nem hűt a klíma. Ötletek?
Figyelt kérdés
1 hónappal ezelőtt vásároltam egy samsung prémiumkategóriás klímát. Már az első pár naptól kezdve durva zörgés volt hallható, mintha a kompresszor hangja behallatszana. A szerelő úriember kicserélte a kültéri egységet, majd a zörgés tompult én meg örültem. Egy teljes estén át a klíma tökéletesen üzemelt. Rá egy napra viszont a megadta magát és csak langyos levegőt fújt. Arra gyanakodtunk, hogy a szerelő véletlen rosszul kötött vissza valamit és kiszökött a gáz. A tegnapi napon ki is érkezett, megmérte a nyomást és valóban szivárgott egy pici, ezért újratöltötte a rendszert. Viszont a probléma azóta sem változott. Jelenleg 17 fokra van állítva a beltéri egység és 2 óra üzemidő után 21 fokot mutat. Korábban, még a zörgős időszakban 5 perc alatt lehűlt a szoba 16-17 fokra, úgy, hogy a külső hőmérséklet is magasabb volt 4-5 fokkal. A szerelő nagyjából 10 mérte meg a nyomást, csöveket cserélt, minden létező dolgot kipróbált eredménytelenül. Egyébként a másik hálószobába, egy lényegesen olcsóbb kategóriájú klíma van, amely teljesen jól működik. Az 30 perc alatt lehűtötte a szobát 16 fokra. Valaki tudna mondani bármilyen ötletet, hogy mi lehet a baj? Samsung klímákról vélemények? Mit csináljak, telefonáljak a Samsungnak?2012. júl. 28. 14:46
1/2 anonim válasza:
Mivel még garanciális, és nem szűnt meg a hiba teljesen, újra meg kell csinálniuk amíg jó nem lesz.
Ha a szerelő amatőr, vagy akadékoskodik, akkor meg kell említeni a fogyasztóvédelminek. Azok rendbe rakják az egész szervízt is akár.
2/2 Gazdik László válasza:
Amit Te is meg tudsz nézni,a kültéri ventilátor motorja elindul-e, amikor a kompresszor, s " meleg"-langyos levegőt fúj-e.Ennek a hőmérséklete melegebb kissé mint a környező levegőé.A beltérinél KB14-17 fokos levegőt-érezhetően hideget fúj-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!