Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » MIT CSINÁLJAK? Szét ment a...

MIT CSINÁLJAK? Szét ment a csavar, és nem tudom kiszedni

Figyelt kérdés
Elromlott a TV-m,nagy valószinüséggel csak elment benne egy üvegbiztosíték,elkezdtem szétszedni,leszerelni a hátulját,de az egyik csavart nem tudtam kiszedni,mert szét ment benne a csillagmenet,arra gondoltam hogy megpróbálom fúróval,de mivan ha akkor mégjobban szétdarálom?Nem lehet ezt valahogy máshogy megoldani?
2012. júl. 23. 13:59
 1/2 fúróferkó ***** válasza:

Valószínű,nagyon szétbarmoltad a csavarfejet,mert nem a megfelelő profilú csavarhúzóval álltál neki.

Létezik törtcsavarkihajtó,ilyen kis méretben nagyon nehezen tudsz neki előfúrni ,mert kb 2mm fúróval kellene pontosan középre előfúrni.Ez neked biztos nehezedre esne.

Másik lehetőség kis turbomaróval a csavar fejét le kell marni,ez kivitelezhető ,ha van ehhez szerszámod.

Őszintén szólva ha elakadtál egy csavarfejnél ,akkor ilyen szerszámod valószínű még beszerzés előtt áll.

Van még lehetőséged a csavarfej köröl a műanyagborítás körbe marása,(esetleg pisztolyforr.pákával körbeolvasztani,erős szikével,fémfűrészlap sarkával elvágni.Ezen a fülön többet nem csavarozol.

Utolsó lehetőséged:minden csavart visszacsavarsz,ártatlan pofával szerelőhöz viszed,előkészítesz 6-10 eFt javítási költséget,és átvételnél gondosan körbenézed a hátulját ,és amikor egyetlen barmolt csavart meglátsz,azonnal megfenyegeted a trehány munkáért és lealkudod az árat.

2012. júl. 23. 15:16
 2/2 anonim ***** válasza:
A barmolt csavart pillanatpákával megmelegíted és amikor már kezd meglazulni, szépen kitekered valamivel, ami még bele tud kapaszkodni :)
2012. júl. 23. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!