Mit csináljak, ha most kaptam diplomát alapképzésen és igénybe vettem a diákhitelt? Csavar: 100%, hogy felvesznek mesterképzésre tehát: megszűnik a hallgatói jv. Majd szeptembertől újra lesz.
Ez azért macerás számomra, mert ugye törleszteni a jv. megszűnést követő 4. hónaptól kell. De mire én a 4. hónaphoz érnék, újra lesz jogviszonyom.
Van olyan nyomtatvány ami arról szól, hogy már törlesztettem és újrakezdem a tanulmányaimat, de az nekem nem jó, mert én még törleszteni nem fogok.
Kérem, aki tudja hogy ilyenkor mit kell csinálni, segítsen!
No para, hívd fel a Diákhitel Központ ügyfélszolgálatát és jelentsd be.
Egyébként csak az ötödik megkezdett hónaptól monitoringolják a jogviszonyt, de korrektebb ha bejelented.
Szeptemberben ki kell töltened egy módosítót, amin az iskola igazolja majd, hogy hallgató vagy. Ebben az esetben nem kell törlesztened. Amúgy tök jó fejek a központban, felhívod őket és elmondod, hogy mi a helyzet. :)
Amúgy most kaptál diplomát júniusban? Mert akkor szeptember még csak a 3. hónap, akkor meg megint lesz jogviszonyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!