A hűtőláda áramfogyasztását lehet csökkenteni?
Szerintem jól gondolkodsz.
Amit én javasolnék az-az, hogy a hűtőládát a leghűvösebb helységben tárold egy árnyékosabb részen. Ergó ne ablak alatt.
Pl. Ha van pincétek, akkor oda vidd le, mert ott nyilván jóval hűvösebb van nyáron, és ezáltal kevesebb lesz az áramfogyasztása is.
Hideg helyiségbe rakd, így nem kell sokat hűtenie. Nálunk a szuterénben van, ott még a legmelegebb nyáron sem éri el a hőmérséklet a 20 fokot.
A másik, bár ez tök szabálytalan: csináltunk egy konnektort, ami éjszakai, avagy vezérelt árammal megy, ebbe dugtuk be a hűtőládát. Így ugyan nem kap folyamatosan áramot, de arra ott van a szigetelés. Nem hinném, hogy így kevesebb energiát fogyaszt, de az tuti, hogy olcsóbb.
Csak az a lényeg, hogy ha ilyen konnektort csinálsz, azt ne nagyon reklámozd, mert tudtommal ilyet nem szabad.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Bocs, de nem írtam le a kérdésben, de ez egy mobilizált hűtőláda lenne, akksiról illetve aggregátról üzemeltetve, és a szabadban (árnyékban) tárolva. A hűvös helyen tárolás tényleg jó dolog. A kondenzálórész távolabb szerelése a hűtőtől jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!