Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Konyhamérleg számítógéppel...

Fúróferkó kérdése:

Konyhamérleg számítógéppel lehetséges?

Figyelt kérdés

Tudom hogy működik a digitális mérleg,mi az erőmérő cella,mit csinál a számítógép.

Az áruházakban a pénztárnál egy erőmérőcellával felszerelt pultra helyezett dolog súlya egy kijelzőn megjelenik.

Valami hasonlót képzeltem el otthon a konyhában.Ma már nem lehetetlen egy vékony monitor,akár pl. táblagép elhelyezése a falon.Az asszony a munkalapba épített mérőplatzra teszi a mérnivalót.

Megméri ,esetleg elteszi memóriába,átvált a receptes oldalra,megint mér.Talán még híreket is olvashatna stb.

Azt kérdezem az igazi szakértőktől,a fantáziadús felhasználóktól hogyan lehetne megoldani az ötletemet?

Hogyan lehetne egy mérőcella híd adatait illeszteni pl egy kis lapos számítógépre?

2012. máj. 9. 07:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Felejtsd el.

Ha értenél hozzá akkor rájönnél hogy annyi időt és fáradtságot nem ér meg az egész hogy megcsináld.

2012. máj. 9. 08:59
 2/5 A kérdező kommentje:

Te is felejtsd el,hogy itt nagyképűsködj!

Nem azért teszek fel itt normálisan megfogalmazott kérdést,mert mindenhez értek,hanem azért,ha valaki tudna megoldást mondja el.Vagy mondja azt,hogy ez már az ő szabadalma ,és fizessek érte.

Sőt ,ha mindenhez értenék kitalálnám hogyan lehetne kizárni az ilyen tahókat a közösségi oldalakról!

2012. máj. 9. 10:56
 3/5 _Jessy_ ***** válasza:
Annyiban igaza vanaz előzőnek, hogy valószínűleg sok vesződséggel jár a dolog. sztem mikrokontrollerrel lehet csak megoldani a dolgot, mivel az erőmérő cellából kijövő adatokat nemigen tudja semilyen eszköz értelmezni.
2012. máj. 9. 23:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm _Jessy_.

Természetesen nem költségvetést kértem,tudom,hogy még ennél egyszerűbb dolgok sem olcsók.Így is vezettem be a kérdésemet,hogy néhány műszaki ismerettel rendelkezem.Tudom mire való a számítógép,már azt is tudom,hogy léteznek táblagépek ,(amik tudjuk nem olcsók),léteznek mikrovezérlők,sőt nekem is van ardunióm,tudunk fizikai mennyiségeket elktronikus úton mérni.

De ,hogy az első ilyen stílusban "válaszol" azt vissza kell utasítanom," ha értenél hozzá akkor ...."

Ha egészen precíz választ akartam volna akkor,akkor a hobbielktronika.hu oldalon érdeklődöm.

De ez itt egy egy kérdező oldal,ahol elvileg lehet kérdezni,és bízni hogy nemcsak kötekedő ,unatkozó Mekk Elekek válaszolnak,hanem erre téved egy szakember is.

Neked köszönöm a jóindulatú választ.

2012. máj. 10. 08:23
 5/5 anonim ***** válasza:

A nagyképű vagyok.

A válaszom neked szól, a véleményem tükrözi és nem másokat akarok elriasztani attól hogy neked válaszoljon.

Aki tud neked megoldást, az szépen ide fogja írni, ne aggódj.

Csakhogy ez nem olyan volumenű dolog mint egy recept hogy megveszed a szükséges alkatrészeket, összeforrasztod és bekapcsolod. Ipari automatizálással foglalkozom, régebben sokat dolgoztam a mérlegesekkel együtt, telepítések, beüzemelések és javítások terén. Ezért gondoltam hogy a feladat nagyságát érzékeltetem ha még eddig nem körvonalazódott.

Amúgy valamelyik nap majd megyek a RadioShack felé, beugrok megnézni van-e még nekik USB mérleg. Az egyik katalógusban láttam.

[link]

Kb $10 körül rémlik az ára. Ha érdekel elküldöm utánvéttel, a posta kb $20 lehet.

De ha mégis magad csinálnád, szívesen segítek.

2012. máj. 10. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!