Honnan tudom, hogy egy főzőlapot hány fázisra lehet bekötni?
a bekötésnél hátul valoszinuleg csak 3 bemenet van. 1 nulla/N/, 1 fázis/L/, 1 földelés. A 3 fázisunak plusz kettő fázis bekötési lehetőség/+ L2,L3/.
De az egyfázisu valoszinuleg el van látva dugvillával többnyire, tehat adott az egyfázisu bekötés, tévedés nélkül.
1. megkérdezed az eladótól;
2. rá van írva, elolvasod;
3. megnézed a bekötési pontot /ez macerásabb, szaktudás sem árt hozzá/, ha 3 pontos, akkor egyfázisú, ha ötpontos, akkor háromfázisú.
Mi a problémád kérdező?!
Mindegyikre rá van írva, csak meg kell tanulnod elolvasni!
Nincsen semmi problémám, nem is pontoztalak le.
Viszont:
1. Eladó nem tudott segíteni.
2. A készülékhez mellékelt könyvet nézte meg nekem. Ezt én is láttam, de nem találtam rá utalást (egyébként erről van szó: [link] )
3. Így már értem, hogy ez a kapcsolási rajzról egyértelműen kiderül. Ezért is adtam zöld kezet.
Viszont egy olyan válasz, hogy "rá van írva"....
Ebben a konkrét esetben hova? Mert ennyi volt a főzőlap mellett nyomtatottan, mint amit a neten is megtaláltam.
Szóval egy Bosch PKE645Q14E-ról van szó.
www.bosch-home.com/hu/PKE645Q14E.html
Kedves Kérdező, megnéztem a linket, ott tényleg nem írják, hogy hány fázisú a főzőlap. Ám a kommersz háztartási készülékek szinte 100%-ban a normál 230 voltos hálózatról működnek, ami ugye egyfázisú. Tehát - szerintem - ha ez a főzőlap nagyüzemi használatra készült volna és három fázisra, akkor az lenne ráírva nagy betűkkel, hogy 400 voltról működik. Ha lehet, nézd meg az elektromos csatlakozóját, ha a szokásos kétágú+földelés villásdugó, jó neki az egyfázisú 230 voltos háztartási áram, de legalább 25 amperes legyen a villanyóránál a kismegszakító.
Igazából csak a gépkönyvéből lehetne megtudni, de szinte biztos, hogy nem 3 fázisú.
Ooopsz, mégiscsak megvan a leírásban:
Működtető energiafajta Elektromos
Elektromos teljesítményigény 6 600 W
Feszültség (V) 220-240 V
Frekvencia 50; 60 Hz
Dugós csatlakozó típusa Csatlakozó nélkül
Kábel mellékelve Nem
Tehát 230 voltos, 6600 wattot is felvehet (inkább 35 amperes legyen a kismegszakító), nincs kábele, ergó a villanyszerelő bácsinak kell beszerelnie a készüléket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!