Folyton kiold a Hajdú bojler biztosítéka. Mitől lehet?
Figyelt kérdés
A bojler 120l-es, még garanciális. Többször volt már itt a szerviz, cseréltek ezt-azt, de pár hét elteltével megint 1-2 naponta éjszaka kiold a biztosítéka. Visszakapcsolható, szépen fűt is pár napig, aztán megint meghal. Kérhetem a termék teljes garanciális cseréjét, ha nem tudják javítani?2012. márc. 8. 21:32
1/6 anonim válasza:
Tudod, nem valószínű, hogy ez a készülék hibája. Vagyis biztos, hogy nem a tartály, a szigetelő köpeny, vagy a tartószerkezeté. Még csak nem is a biztosítéké, mert azt ilyenkor kicserélik, és hát minden biztosíték nem hibás. Talán valami túlfeszültség kerül rá időnként. Persze idegesítő lehet a dolog. Kérni kéne az áramszolgáltatót, hogy vizsgálja meg az áramellátást,
2/6 anonim válasza:
Az a kérdés hogy mit cseréltek benne? Ezt-azt alatt sok mindent lehet érteni.Simán lehet rossz a a hőfok korlátozó is,attól függetlenül hogy új.Fölösleges az áram szolgáltatóhoz zarándokolni mert ilyen mértékű túlfeszültség nemigen lép fel,a másik hogy Ohm törvénye alapján(R=U/I) a magasabb feszültség kisebb áramot eredményez.
Villszer.
3/6 norberto79 válasza:
kiold a biztosítéka? ez számodra mit jelent a visszanyomható kis pöcköt a hőfokszabályzón (amihez le kell csavarozni a bojler alsó részét)), vagy az óraszekrényben lévő biztosítékra (kismgszakító) gondolsz?
4/6 A kérdező kommentje:
norberto79: A kis visszanyomható cucc a bojler alján. Többször cserélték ezt az alkatrészt és a csere után átlagban 2-4 hetet ki is bír, de aztán kezdődik megint elölről. Azt mondták, nyugodtan visszakapcsolgathatom, de hát anyátokat! Nehogy már én matassak a vezetékek között.
2012. márc. 12. 11:37
5/6 norberto79 válasza:
Valami nem hozzá való alkatrész, vagy alulméretezett lehet.
6/6 anonim válasza:
Nem tudom sikerült e már megoldásra jutni a bojlerrel, de kérdés még mennyi ideje megy és hány fokon ez a bojler. Mert tipikus vízkövesedési problémát mutat.Ha nem vízkő akkor a hőfokszabályzó nem kapcsol ki és a hővédelem tilt le ( ez az a kis pöckös cucc amit vissza kell nyomogatni). Ez utóbbi azért is rejtélyesen derül ki mert a vezérelt hálózat (éjszakai áram) ki be kapcsolása révén előbb kapcsol le mint mielőtt még a hőkioldó kapcsol ki.Nem tudom milyen szerelők lehettek kint, de nem szakemberek az biztos. Ha segíthetek privátban keressen szívesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!