Miraxx 3001-es kávéfőzőm van, Van részletes leírás arról, hogyan kell használni úgy, hogy tényleg finom legyen a kávé? (a használati útmutatója vacak).
szia!
nekem is ugyanilyen gépem van, és az elején én is szenvedtem.
A következőt találtam még anno ami neked is segíteni fog:
Sziasztok!
------------------------
Régóta olvasom az oldalt, de csak most regisztráltam.
KIVÁLÓ oldalt csináltatok, ennyire informatív és segítőkész oldallal még nemigen találkoztam. Puszi
Másfél hónapja kaptam feleségemtől egy Miraxx 3001-es főzőt(Miramaxshopnál kapható, akciós), néhány tapasztalatot szeretnék megosztani.
Nos a hozzá kapott leírás SEMMIRE sem jó, nem írnak a légtelenítésről, rosszat és keveset a karbantartásról stb. MINDENT tőletek "lapátoltam" össze.
Kezdetnek arra gondoltam, téglákkal fog menni, szerencsére egy Molinari Espresso volt az első, ami igencsak jó eredményt produkált már az első főzetnél: normális lefőzési idő (kb. 20+ mp.), szép, olajos főzet, mogyoróbarna kremával. És a leglényegesebb: az íze nagyon finom volt.
Viszont az utána következő kávékkal már kevésbé volt meggyőző: Molinari Oro, Danesi Gold(később megtudtam, hogy ez kotyogóhoz van darálva), Dallmayr. Ezek közül a Molinari volt megint csak a legjobb. Próbálkoztam alacsonyabb árkategóriájú kávékkal is: Segafredo E.Casa/Emozioni, Lavazza, ezekkel a kávékkal nagyon gyenge volt az eredmény, túl durva az őrlésük, hiába van ráírva, hogy Espresso, a főzetek illata(inkább szaga) dohos jellegű őrleményre utalt, az ízük is hasonló volt, barna vizet kaptam kávé helyett. Ja, azt megemlíteném, hogy bemelegítek, hűtőcsapolok, normálisan tamperolok(a szűrőhöz vett acéltamperral), tehát, amiket Tőletek ellestem, alkalmazom is.
Próbáltam daráltatni hozzá 100% arabika kávét(Mexican Tapachula, francia pörkölésű), ebből az első főzetek igen jók lettek, arabikához képest szép krema, csodálatos ízek. Viszont másnap már sokat romlott a helyzet, gondolom az öregedés miatt(nem szivattyúzható edényben tárolom a kávét).
A gőzölője egész jó, elég hamar lehet vele habot csinálni, mondjuk a rajta lévő lehúzható cső nem mindig szuperál jól, néha a tövénél átjön a tej(le kell húzni róla és kész).
A gép maga egyébként az árához mérten elég jó kezdő gép, eddig semmi problémám nem volt vele, gondolom egy "normális" őrlővel fog sokkal jobb eredményeket is produkálni. Remélhetőleg normális karbantartás mellett elfut 3-4 évig, mert nem nagyon lesz pénzem Gaggia-ra egyelőre.
Néhány kérdésem volna:
1. A nyomásfokozós szűrő tényleg csak álkremát hoz létre?
2. A gyári szűrő kétcsészés, érdemes lecserélni egyesre, ha csak magamnak főzök?
3. Mitől lehet az, hogy főzés után a szűrőfejben áll a víz? Két adagos főzésnél is.
Ha van tapasztalata valakinek a géppel, szívesen venném, ha leírná.
Üdv!
Roberto
A fenti iromány a [link] fórumról van, javaslom, hogy böngészd kicsit az oldalt is és a fórum további bejegyzéseit, sok okos dolgot írnak a kávéfanok :)
Amúgy a zacc tetéjén a víz nem gond, a gépben nincs olyan rész ami el tudná ezt vezetni ezért is olcsóbb kategória. A langyos kávéra az lesz a megoldás, hogy melegítsd tovább a gépet. Próbálkozz vele és használj espresso-hoz darált kávét, valami jobb minőségűt. Nekem bejött egész elfogadható lett a reggeli kávé, uh megéri gyakorolni :) hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!