Előltöltős vagy felültöltős mosógép a jobb? és miért?
Elöltöltőset érdemes, és FAGOR vagy BOSCH márkkájút.
Egyrészt azért, mert esélytelen az, hogy pl: egy csipesz vagy valami a dob mellé essen le a mosógép aljára.
Másrészt láthatod, hogy mos-e vagy sem. Nekünk kb 9-10 év alatt 2x volt javíttatva FAGOR elöltöltős mosógépünk. Egyszer nem is javították, hanem csak egy műanyag golyó ment a dob mögé, és igen nagy zajt csapott. A másik baja meg az volt, hogy az egyik alaplapi áramkör túl nagy áramot próbált meg felvenni rosszkor, és zárlatot kapott az az áramkör.
Én az előltöltösre esküszöm! Volt mindkettő, de ennél "szemmelláthatóan" tudom követni a mosási folyamatot, míg a másiknál nem igazán, csak akkor már, mikor kiszeded a ruhád. Hogy ez miért előny? Mondok rá egy példát: pl. a jelenlegi mosógépünk - előltöltős - újabban nagyon kevés vizet szív magába, nem mint amennyit "anno" vásárláskor tapasztaltam. Jeleztem a szerelőnek, aki azt mondta, hogy ez normális, hiszen energiatakarékosság így, energiatakarékosság úgy még a víz terén is, ezért így lett programozva a gép, hogy keveset fogyasszon.
Mire finoman csak azt mondtam: már 8 éve használom ezt a gépet, tudom mennyi vizet használt láthatóan az üvegajton keresztül, és mostanában mennyit használ. Szinte hallani, hogy szárazon surlódik a ruha a dobban.
Hát mivel az én kis okos szerelőm nem tudott elbánni a problémával, folytattam a megszokott módon a mosási technikámat, hogy a mosószer adagoló kihúzásával feltöltöttem még a gépet a kellő mennyiségű vizzel, amit addig tapasztaltam, míg nem jelentkezett a probléma.
Tehát hármas siker: látom, nincs-e gond mosáskor a vízfelvétellel, után tudom tölteni vizzel a mosószertartálynál, és lepipáltam egy "nagytudású" mesterembert, amit valljuk be egy egyszerű háziasszonytól nem semmi feladat.
Nekem volt már mindkét fajta.
Az elöl töltősnél sokkal könnyebb tisztán tartani a mosószeradagolót. A felül töltősnél bepenészedik az öblítőadagoló és csak a kínlódás van vele.
A már felsorolt érvek miatt korábban én is ragaszkodtam a felül töltőshöz. A költözések során (volt belőle sok) mindig otthagytam a mosógépet, mert kérte az új vevő. Aztán elöl töltőssel vettem egy lakást, és azóta is arra szavaznék. 100x tisztábbra mos, mint a felül töltős :) pedig ugyanazt a mosószert használom évek óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!