Zsolt... kérdése:
A fűtés miért csak a termosztát kézi tekergetésére kapcsol be?
Figyelt kérdés
Egy kis FÉG gázkazán látja el a ház fűtését. A pontos típust nem tudom, nincs felírva rá, de legalább 12 éves, a házzal együtt vettem. Tegnapelőtt óta csak akkor kapcsol be a fűtés, ha a szobatermosztátot letekerem (kattan), aztán ismét feltekerem (kattan). Lévén, hogy egyetlen fűtési ciklussal nem tudja felfűteni a szobát, így a termosztát nem fog automatikusan kattanni, és nem indítja be a fűtést. A kazánban valamiért túl forró marad a víz és a szivattyú nem kapcsol be, hogy arrébb keringesse. Arra gondoltam, hogy talán van még egy termosztát a kazánban, és az romlott el. Lehetséges ez?
Üdv
Zs.
2012. febr. 18. 07:46
1/4 anonim válasza:
A szobatermosztát az vagy ki, vagy bekapcsol. Köztes állapot nincs. Kikapcsoláskor is kattan, meg a bekapcsoláskor is. Az lehetséges, hogy valamiért nem érintkezik rendesen, és amikor kattingatod, jó lesz egy ideig. Érdemes műszerrel megnézni a termosztátot, (vagy a bejövő, és elmenő fázisvezetéket hidald át, és akkor be kell, hogy induljon a szivattyú) hogy átad-e (érintkezik-e) egyáltalán. A kazánban levő víz azért marad forró, (de a kazánnál beállított foknál magasabb nem lehet a hőmérséklete), mert nem keringteti a szivattyú, mert a termosztát nem kapcsol be.
2/4 A kérdező kommentje:
A termosztát jó. Vásároltam egy újat és azzal is ugyanaz a helyzet. Úgy gondolom, hogy amikor a rendszerben (a kazánon belül) még nem hűlt le kellőképpen a víz, de a termosztát már a beállított hőmérséklet alattit jelez, akkor nem a fűtésnek, csak a keringetésnek kellene elindulnia. Na ez nem indul el, így a kazánban forró marad a víz, nem kapcsol be. Üdv, Zs.
2012. febr. 19. 07:14
3/4 anonim válasza:
Akkor a kazánon bellül a vezérlésnél van a baj.
4/4 anonim válasza:
Azért én még megnézném a termosztátból bemenő kábelt, hogy jön-e jel a termosztáttól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!