Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Melyik a legszemkímélőbb izzó?

Melyik a legszemkímélőbb izzó?

Figyelt kérdés

Asztali lámpába szeretnék rakni egyet, mert tegnap észrevettem a benne levő kompakt izzónál, hogy nagyon "vibrált", és zavarta a szemem. Menetes izzóról van szó.

Eddig én a halogénre gondoltam, de kérlek cáfoljatok meg ha rosszul olvastam a dolgok után!

2012. febr. 5. 18:09
 1/8 A kérdező kommentje:
És olvastam ECO HALOGÉN izzóról is... az miben másabb?
2012. febr. 5. 18:12
 2/8 anonim ***** válasza:

Drágább, de semmi más különbség nincs.Sima marketing fogás.Felejtsd el a kompakt fénycsöveket 1 nagy paraszt vakítás az egész!! Vegyél halogén izzót nagyon jó a fénye(ez hasonlít legjobban a napfényhez) és kb 20% kevesebbet fogyaszt 1 normál izzóhoz képest.

Villszer.

2012. febr. 5. 19:09
 3/8 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor így már azthiszem biztos vagyok benne hogy halogén izzót veszek. Asztali lámpába, rajzoláshoz elég egy 27W-os, igaz?
2012. febr. 5. 20:47
 4/8 anonim ***** válasza:
A leg-szemkímélőbb lámpa, ami mellett jól látsz, és tudsz dolgozni órákon keresztül. Ezen nem szabad spórolni. Vannak táblázatok, amikben leírják, hogy milyen munkához milyen lámpa szükséges. Az energiatakarékos lámpák sem rosszak ebből a szempontból, csak annyi a hátrányuk, hogy kell egy kis idő, amíg elérik a kellő fényerősséget.
2012. febr. 5. 22:57
 5/8 A kérdező kommentje:
és az nembaj hogy nemannyira szórt a fénye hanem inkább egy helyre összpontosít?
2012. febr. 6. 12:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Én a hagyományos, vagy a halogén izzót javaslom, mert azok a legkíméletesebbek a szemhez, és nincs bennük elektronika, ami (mivel közel van a fejhez) kisugároz.) A távolabbi lámpákban nyugodtan lehet, mert messze vannak a fejtől. A hagyományos fénycsöves asztali lámpák nem sugároznak jobban, viszont vibrálnak.(mp. 50szer.)
2012. febr. 6. 12:56
 7/8 A kérdező kommentje:
degondolom halogén izzóból is van kékes színű, meg sárgás színű... melyik a jobb?
2012. febr. 27. 15:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Sárgás.
2012. jún. 16. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!