Sziasztok! Nekünk mikor hagyományos dobozos tévénk volt, akkor zöldült be, amikor mellé került egy elektromos párologtató. Elvettük onnan és a zöldség is elmúlt.
2012. jan. 21. 09:00
12/17 anonim válasza:
A képcső halálának egyik jele.Ha már kipróbáltad a korábbi tanácsokat (ki-be kapcsolás a főkapcsolóval,eltávolítás a készülék közeléből minden elektromos eszközt ha van,majd ezt követően a ki-be kapcsolás),akkor még lehet forrasztási hiba,vagy a színvégfok hibája is,de ehhez szerelő kell!Érdemes megfontolni a szerelő kihívását,mert sokszor olcsóbban lehet kapni jól működő használt készüléket mint egy javítás ára,nem beszélve a képcsőhibáról,ami nem is javítható.Ha van pénzed új készülékre,inkább vegyél egyet.
2012. jan. 22. 12:05
13/17 anonim válasza:
Én is így jártam és javaslatra kikapcsoltam és áramtalanítottam egy éjszakára, és rendbe jött. Ez vagy 2 éve történt és azóta sincs semmi baja. Ebből okulva időnként teljesen áramtalanítom a tévéimet. Minden OK
2012. jan. 22. 12:50
14/17 anonim válasza:
Már csak takarékosságból is ajánlatos használni a készülék főkapcsolóját,mert készenléti módban is áramot fogyaszt,típustól függően 5-15 W között egy régebbi készülék,de láttam LCD tévét is 9W-os standby fogyasztással,ami napi 8órás használat és 16 örás kikapcsolt állapot mellett évi 3000 forinttal növelheti a villanyszámlát,és elmarad a bekapcsolási lemágnesezés (képcsöveseknél).
2012. jan. 22. 14:14
15/17 KovA1963 válasza:
Ha átmágneseződés a gond, az nem teljes képernyőre kiterjedő, hanem folt jellegű.
A teljes kikapcsolás + fél óra hűlési idő aktivizálja a lemágnesező tekercset a következő bekapcsoláskor.
Egyébként meg ahogy mondták - valami elszállt...
A furcsa, ha tiszta zöld - hogy ahhoz egyszerre kellene két másik színösszetevőnek elszállni ami kevéssé valószínű.
Egyes régi tv-ken ki lehet kapcsolni a színt ilyenkor van hogy a fekete-fehér üzemmód zöldesnek hat.
Ezenkívül lehet játszani a színtelítettség szabályozóval, hátha eltekerte valaki. Esetleg a kontraszttal és fényerővel is.
2012. jan. 26. 10:52
16/17 anonim válasza:
Elég,ha a piros szín tűnik el,akkor már csak a kék és a zöld marad,tehát a két szín keverékéből lehet minden zöldes,kékes,kékeszöldes.
2012. jan. 27. 10:42
17/17 KovA1963 válasza:
Közelről kell megnézni a képpontokat, ha csak zöld képppont van - akkor a kék és piros ment el - ha van kék is és zölddel együtt zöldes a beütés akkor csakugyan csak a piros... szóval közelről kell ránézni, hogy eldönthető legyen...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!