Cirkofűtés problémám van. Ebben a fűtési szezonban tűnt fel, hogy a radiátorokban hallani lehet, ahogy a víz áramlik. Korábban ilyen nem volt, ebben egészen biztos vagyok. Tudja esetleg valaki, hogy ennek mi lehet az oka?
1. A víz hő hatására tágul, ezért változik (nő) melegen a nyomás, mikor lehűl akkor pedig összemegy és alacsonyabb nyomást fogsz tapasztalni.
2. A radiátor légtelenítője menetes csatlakozású, cserélhető.
Ha kizárod a problémás radiátort, némi víz veszteség árán betehetsz egy új légtelenítőt.
Köszönöm. Akkor ha elzárom a radiátoron a szelepet, utána már lehet a tömítéssel bajlódni, ha jól értem. Ezek a tömítések gumiból, szilikonból vagy a régen a csapoknál használt kenderből vannak? Vagy egyszerűen kérek lemezradiátorhoz tömítést és aki adja, az tudja, miről beszélek?
És még az lenne a kérdésem, hogy ha a felszínen a korrózió látható a légtelenítő és a záródugónál, az még a radiátorra nézve nem vészes vagy már ne nagyon várjak vele?
Köszi mégegyszer.
"Köszönöm. Akkor ha elzárom a radiátoron a szelepet, utána már lehet a tömítéssel bajlódni, ha jól értem. Ezek a tömítések gumiból, szilikonból vagy a régen a csapoknál használt kenderből vannak?"
-Gumi.
" Vagy egyszerűen kérek lemezradiátorhoz tömítést és aki adja, az tudja, miről beszélek?"
-Ha tudod a radiátor típusát, akkor megfelelőt adnak a boltban.
"És még az lenne a kérdésem, hogy ha a felszínen a korrózió látható a légtelenítő és a záródugónál, az még a radiátorra nézve nem vészes vagy már ne nagyon várjak vele?"
-Szerintem a kifolyó víz által kihordott rozsdás lé száradhatott rá.
De az se baj ha a dugó rozsdás (hiszen cserélhető), csak a radiátor test ne korrodáljon, mert ott fog kilyukadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!