Ha van egy házban villámhárító, villámcsapástól tönkremehet a cirkófűtés?
Igen, attól még folyhatnak akkora indukált áramok, hogy megrokkantja az elektronikát.
A villámhárító leginkább a tűz keletkezésétől véd..
12:21 Köszönöm a választ, nem voltam benne biztos, de én is erre gondoltam.
12:25 Köszönöm a jó tanácsot, le is szerelem, így legközelebb már le is éghetne a hitelből épült házunk.
Szakemberként üzenem a laikusoknak hogy a villámhárító nem vonzza a villámokat ! Buta tévhit.A villám térben terjed egy elképzelt gömb felület mentén és amint e gömb felület megközelít egy ellentétes pólust(általában a tér legkiállób-legmagasabb pontját)akkor egy villamos ív keletkezik amit mink emberek a szokásos villámnak látunk-nevezünk.
A kérdezőnek válaszolom hogy a tönkremehet a villámhárító esetén is a cirkó(és bármi más elektromos eszköz is).
A villámhárító csak azt szolgálja hogy biztonságosan a földbe terelje a villám áramot és ne a ház szerkezetén fusson le.Mindettől függetlenül ajánlott a megléte hiszen nélküle sokkal súlyosabb az okozott kár.
A drága elektromos eszközök védelmére pedig egy túlfeszültség levezető beszerelése ajánlott, amely mind a közvetlen villámcsapás mind a hálózati túlfeszültség hatásaitól védi az egész ház villamos berendezéseit.
"12:25 Köszönöm a jó tanácsot, le is szerelem, így legközelebb már le is éghetne a hitelből épült házunk."
Egyáltalán nem biztos hogy szabályos a villámhárítód, sajnos számtalan esetben kiderül hogy csak ront a helyzeten.
Fotóra lenne szükség a házról, a környező épületeket is beleértve, valamint a villámhárító berendezésről, a földelőkről, az épület falazatának és tetőzetének szerkezete és anyaga is szükséges. Enélkül csak találgatni lehet.
És van a házban kiépített villámvédelem, mert ha nincs, akkor mint a huzat, de akkor más elektronikus eszköznek is ki kellett volna fingania.
Más, szedd csak le a villámáram levezetőt, aztán nekünk meg ne sírjál, ha porig ég a házad, vagy ha nem ég porrá, akkor olyan csodában lesz részed, hogy azt el sem fogod hinni!
Az előző kommentezővel együtt mi szóltunk!
Üdv!
Ha már van hiteled akkor van biztosításod is, remélhetően. Arra meg tudod csináltatni.
Kérdésre válaszolva: Igen.
A villámhárító ugye arra való, h tuti ne a szomszéd házába csapjon a villám, hanem a miénkbe.
Ugye a buta tévhitek. Azért én örülnék, ha az összes szomszédomnak lenne, nekem meg nem.
És akkor még a másodlagos hatásokról nem is beszéltünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!