Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ha van egy házban villámhárító...

Ha van egy házban villámhárító, villámcsapástól tönkremehet a cirkófűtés?

Figyelt kérdés
2011. jún. 9. 12:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen, attól még folyhatnak akkora indukált áramok, hogy megrokkantja az elektronikát.

A villámhárító leginkább a tűz keletkezésétől véd..

2011. jún. 9. 12:21
 2/11 anonim válasza:
0%
szedd le a villámhárítót, mert baromság. a környék összes villámát odavonza.
2011. jún. 9. 12:25
 3/11 A kérdező kommentje:

12:21 Köszönöm a választ, nem voltam benne biztos, de én is erre gondoltam.

12:25 Köszönöm a jó tanácsot, le is szerelem, így legközelebb már le is éghetne a hitelből épült házunk.

2011. jún. 9. 12:42
 4/11 anonim ***** válasza:

Szakemberként üzenem a laikusoknak hogy a villámhárító nem vonzza a villámokat ! Buta tévhit.A villám térben terjed egy elképzelt gömb felület mentén és amint e gömb felület megközelít egy ellentétes pólust(általában a tér legkiállób-legmagasabb pontját)akkor egy villamos ív keletkezik amit mink emberek a szokásos villámnak látunk-nevezünk.

A kérdezőnek válaszolom hogy a tönkremehet a villámhárító esetén is a cirkó(és bármi más elektromos eszköz is).

A villámhárító csak azt szolgálja hogy biztonságosan a földbe terelje a villám áramot és ne a ház szerkezetén fusson le.Mindettől függetlenül ajánlott a megléte hiszen nélküle sokkal súlyosabb az okozott kár.

A drága elektromos eszközök védelmére pedig egy túlfeszültség levezető beszerelése ajánlott, amely mind a közvetlen villámcsapás mind a hálózati túlfeszültség hatásaitól védi az egész ház villamos berendezéseit.

2011. jún. 9. 13:14
 5/11 anonim ***** válasza:

"12:25 Köszönöm a jó tanácsot, le is szerelem, így legközelebb már le is éghetne a hitelből épült házunk."

Egyáltalán nem biztos hogy szabályos a villámhárítód, sajnos számtalan esetben kiderül hogy csak ront a helyzeten.

Fotóra lenne szükség a házról, a környező épületeket is beleértve, valamint a villámhárító berendezésről, a földelőkről, az épület falazatának és tetőzetének szerkezete és anyaga is szükséges. Enélkül csak találgatni lehet.

2011. jún. 9. 15:47
 6/11 D.O.81 ***** válasza:

És van a házban kiépített villámvédelem, mert ha nincs, akkor mint a huzat, de akkor más elektronikus eszköznek is ki kellett volna fingania.

Más, szedd csak le a villámáram levezetőt, aztán nekünk meg ne sírjál, ha porig ég a házad, vagy ha nem ég porrá, akkor olyan csodában lesz részed, hogy azt el sem fogod hinni!

Az előző kommentezővel együtt mi szóltunk!

Üdv!

2011. jún. 9. 15:52
 7/11 D.O.81 ***** válasza:
Bocs a 13:14-es kommentársra gondoltam.
2011. jún. 9. 15:54
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha már van hiteled akkor van biztosításod is, remélhetően. Arra meg tudod csináltatni.

Kérdésre válaszolva: Igen.

2011. jún. 10. 07:54
 9/11 anonim ***** válasza:

A villámhárító ugye arra való, h tuti ne a szomszéd házába csapjon a villám, hanem a miénkbe.

Ugye a buta tévhitek. Azért én örülnék, ha az összes szomszédomnak lenne, nekem meg nem.

És akkor még a másodlagos hatásokról nem is beszéltünk.

2011. jún. 10. 21:52
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Leég a házad, de a cirkód elektronikája megmarad.
2011. jún. 13. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!