Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A szárítógépnek szüksége van...

A szárítógépnek szüksége van vízre?

Figyelt kérdés
Van egy szárító funkcióval rendelkező mosógépünk. Felfedeztem, hogy szárítás közben egy csomó vizet ereszt ki, ami lehetetlen, mert ennyire nem lehetett vizes a ruha. Miután szárítás előtt elzártam a vízcsapot, csak pár vízcsepp jön ki a csövén. De így úgy látom, mintha nem szárítana, hiába pörög két órát, ugyanolyan a ruha. A szárításhoz kell víz is ezek szerint?
2011. nov. 13. 20:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Mosás után ( szárítás előtt) vedd ki a ruhát a gépből, és mérd meg. Aztán szárítás után ismét. A kettő közötti különbözet az eltávozott víz. Természetesen egyszerűbben is megcsinálhatod, ha egy felmosórongyot jól átitatsz vízzel, majd kicsavarod, és kiszárítod. Átitatva, és kiszárítva is mérd meg.

2011. nov. 13. 21:02
 2/4 menta34 ***** válasza:

Én amikor megvettük a miénket ott ültem előtte, mert nem értettem hogyan szárít :)) a Hagyományos szárító beszívja a levegőt és kifújja, ezt értettem, de hogy a mosó szárító miért nem fúj ki levegőt és akkor hogy szárít ez nagyon érdekelt.

Aztán rájöttem. Tulajdonképpen veszettül semmi extra szerkezet nincs benne a hagyományos mosógéphez képest, a trükk abban van amit csinál :) Felfűti a fűtőszálat, ettől bemelegednek a ruhák és elkezdenek párologni. És itt jön a trükk! - a gép időnként enged alá egy kis hideg vizet A meleg párás levegőből a pára meg szépen kicsapódik a hideg felületen. Kész is a szárító:)

Szóval nyugi, természetes a szárítás alatti vízhasználat.

2011. nov. 14. 09:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor azért nem szárított elzárt vízcsappal! Én arra gondoltam, hogy talán a beszívott vízből csinál gőzt és az szárítja a vizes ruház a hőmérsékletkülönbség miatt! Köszi!
2011. nov. 14. 21:06
 4/4 anonim ***** válasza:
létezik más elven működő szárítási megoldás is,(víz nélküli)...a megoldás lényegtelen, az a fontos, hogy szépen szárítson... kell rajta lenni gyűrődésmentes fokozatnak is...
2011. nov. 21. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!