Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen edények tehetők, és...

Milyen edények tehetők, és nem tehetők mikrohullámú sütőbe?

Figyelt kérdés

Még nem volt soha ilyen készülékünk, most alkalmunk nyílt egy használtat megvenni, de tökéletes állapotban van.


Milyen anyagú edények tehetőek, ill. egész biztosan nem tehetőek bele??


S még egy kérdés: milyen ételnél mennyi időre állítsuk be (pl. melegszendvics, vagy csak vminek a felmelegítése...) ?


Előre is köszi a válaszokat!


2011. okt. 19. 15:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nekem grillezős mikróm van, de soha nem grillezek vele, csak melegítésre használom.
2011. okt. 20. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/27 anonim ***** válasza:
A gyorsfagyasztott pizzát süsd a sütőben, sokkal jobb.
2011. okt. 20. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/27 anonim ***** válasza:

Mégis mire használjuk?

* kitűnően lehet benne pudingot és tejbegrízt főzni, egyáltalán nem kozmál le. A császármorzsát is a mikróban szoktam elkezdeni, utána teszem át serpenyőbe, mikor már nagyjából szilárd.

* kakaófőzés, kevés teához vízforralás (sok teát gazdaságosabb a gáztűzhelyen), kakaó, tea, tej felmelegítése

* én melegszendvicset is szoktam, másmilyen lesz, mintha sütőben csináltam volna, de szerintem finom. Ha nem akarod, hogy elázzon az alja, fel kell támasztani, hogy ne érjen le: és néhány száraz kenyérkockát szoktam használni erre a célra. A saját párájától lesz olyan vizes.

* fagyasztott dolgok kiolvasztása. Például összefagyott tésztát én a mikróban olvasztok ki mindig, mert félek, hogy leég az alja, amíg nem tudom jól keverni. Állítólag a gyorsfagyasztott gyümölcsök kevésbé folynak szét, ha mikróban olvasztod ki, nekem úgy is szétfolyik eléggé.

* amikor a margarint meg kell olvasztani egy süteményhez, azt nagyon kényelmes a mikróban megcsinálni.

* egy-két adag étel felmelegítése. Tűzhelyen ez is macerás, mikróban könnyen megvan.


Az edényeket meg ki kell tapasztalni. Nálunk az a szabály, hogy ha pl. egy bögrének a füle melegebb lesz, mint benne a tej, akkor azt nem tesszük mikróba. Ezt más edényekre is lehet alkalmazni.

2011. okt. 25. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/27 anonim válasza:
tányérnál az a lényeg hogy ne legyen benne aranyozott vagy ezüstözött rész mert az nem tesz neki jót.
2011. okt. 25. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket, tippeket!
2011. okt. 25. 15:54
 26/27 anonim ***** válasza:

Hogy hogy eddig nem volt mikrótok? Bocsi az offért,de Nálunk most romlott el és alig bírom kitalálni mit kezdjek nélküle...Te pedig alig birod kitalálni mit kezdj Vele!:) Szívesen segítek ha bármi kérdésed van.

Én most egyenlőre próbálok olyan kajákat kitalálni,amit a gázon is meg tudok addig melegíteni,míg nem veszünk egy másik mikrót...:)

2011. nov. 19. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/27 anonim válasza:

Én jártam már úgy mikrózás közben, hogy szalonnát akartam kiolvasztani a túrós csuszámhoz, a szalonna megpirult, de a nagy hőkülönbségtől az üveg edény elrepedt, úgyhog a szalonnám tökre ment.

Azok a jó mikrós üveg edények, amiket nem melegít fel a mikró. Tudom, ez ellent mond a fentebb leírtaknak, az én esetemben nagyon vékony üvegről van szó.

Szalonnát szalvétában tök jól ki lehet sütni. Olyan ételeket is meg lehet melegíteni amelyek melegen finomabbak,pl: túrógombóc, túrós rétes pogácsák stb. Darabszámtól függően a melegítési idő 10-20 mp.

2011. dec. 7. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!