Milyen edények tehetők, és nem tehetők mikrohullámú sütőbe?
Még nem volt soha ilyen készülékünk, most alkalmunk nyílt egy használtat megvenni, de tökéletes állapotban van.
Milyen anyagú edények tehetőek, ill. egész biztosan nem tehetőek bele??
S még egy kérdés: milyen ételnél mennyi időre állítsuk be (pl. melegszendvics, vagy csak vminek a felmelegítése...) ?
Előre is köszi a válaszokat!
Ebben (link) azt írja, hogy alufólia beletehető.
Meg hogy kis mértékben kevés időre alum. is, gondolom, ezért lehet, hogy valaki benne hagyja a bögrében a kanalat.
Szerinted most akkor a melegszendvicset min tegyem bele? Azért még bizonytalan vagyok kicsit :).
Esetleg sütőpapíron??
Találtam egy ilyet: [link] - eszerint porcelán is mehet bele.
Egy másik oldalon most meg azt olvastam, hogy alufólia sem tehető bele... :O
Még másik helyen ez van:
"- Ha nem biztos egy nem fémes edény (ha fémes, akkor eleve nem használhatja a sütőben!) mikrohullámú sütőben való használhatóságában, tesztelje le! Tegye a sütőbe 1 percre! Ha nagyon átforrósodik, akkor az edény nem alkalmas mikrohullámú sütőben való használatra!"
Megyek, kipróbálom... Aztán majd megírom, mi lett.
Egyébként mivel kell/lehet tisztítani?
Na most mi van, és mit csináljak???
Kipróbáltam melegszendvicsre. Próbáltam lapos evőtányéron, kétfélén, próbáltam lapos jénaiban (elvileg az).
De én ilyet még nem is láttam: a kenyér alul mintha tiszta víz lenne vagy mintha átment volna itt-ott nyers-be, elázott. És a szélei sem igazán ropognak. /3 percet volt bent mind, felül megsült./ Ja, és az összes eddig kipróbált edény forró lett benne :o.
Amikor anno ettem vkinél melegszendvicset, hát az egyáltalán nem ilyen volt, a kenyér szépen ropogott, nem volt elázva...
És: amink van csésze, az állítólag kerámia, de anyu szerint cserép. Ezt kipróbáljam vajon??
Köszi a válaszokat!
Valahol azt olvastam, hogy csak a grilles mikróban lehet melegszendvicset csinálni, ill. ott lesz jó. :(
Na most akkor ezt mégis mire használjuk? Lehet, hogy gyorsfagyasztott pizzát sem lehet akkor vele jól megsütni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!