Mennyit fogyaszthat 24 órában egy ventillátor?
24 * X * áram ára
X = a ventilátoron szereplő teljesítmény.
Áram ára = villanyszámlán megtalálod.
Egy átlagos ventilátor 60 W(0,6 kW).
Tehát 24x 0,6 x az áram ára = napi fogyasztás
Nem jól számolt a második, nem 0,6 hanem 0,06 kW.
A harmadik meg 22 ft-ot számolt 1kWh áramnak, az kevés.
kb
24x0.045x50=54ft-ot fogyaszt egy 45 wattos ventilátor, ha egész nap megy
50 forint körül van egy kW, úgy számolj.
Tehát ezer wattért 50 forintot fizetsz.
"Uh, köszi :) Én a számlámon ezeket az összegeket láttam az áram árára: 15, 21 és 22 Ft. Bár nézegettem pár percig, mire megtaláltam!"
És az egyéb számokat nem látod? Mindenféle díjak vannak, amiket még perkálni kell, az is beletartozik az áram árába!
"És az egyéb számokat nem látod? Mindenféle díjak vannak, amiket még perkálni kell, az is beletartozik az áram árába!"
Milyen jó, hogy ilyen hozzáértő vagy, biztos az elmű-nél dolgozol. Légyszi írd le részletesen, hogy pontosan miből is áll 1kWh áram díja! Mert a válaszod semmi hasznosat nem tartalmaz, leginkább csak kötekedés... Mert ezek után én is elővettem, és én sem találtam pontos összeget a számlámon erre vonatkozóan.
"És az egyéb számokat nem látod? Mindenféle díjak vannak, amiket még perkálni kell, az is beletartozik az áram árába!"
Elnézést, helyesbítünk:
24x0.045x50=54ft-ot fogyaszt egy 45 wattos ventilátor, ha egész nap megy, plusz szénipari szerkezetátalakítási támogatás, kilowattonként 0,19 forint.
El ne felejtsem a kedvezményes villamosenergia támogatást ami kilowattonként 0,07 forint.
Így legalább 2 fillérrel fizetsz többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!