Szarvasi kávéfőzőről kinek mi a tapasztalata, véleménye?
Figyelt kérdés
2011. júl. 20. 14:00
21/23 anonim válasza:
És az szv-5504-es típusú palacsintasütőről mi a véleményetek?
22/23 anonim válasza:
nálunk a szarvasi kávéfőző vitte el a pálmát. az bírja több, mint 10 évet. a mai modern hasonló kütyük 2-3 évnél tovább nem bírják.
23/23 anonim válasza:
Tartósságban, megbízhatóságban a hasonló gépek között verhetetlen. Tényleg egyszerű, mint a faék, bár vannak ennél egyszerűbb és jobb végeredményt adó kávéfőzési technikák is. Egy dologra viszont alkalmatlan a Szarvasi: jó kávét lehetetlen vele főzni. Aki szerint az jó kávé ami Szarvasiból kifolyik, az csak azért mondja, mert ezen szocializálódott és azt hiszi, hogy ilyennek kell lennie a kávénak. Erről az a kalsszikus vicc jut eszembe, amikor új feleség jön a házhoz, aki végre jól tud főzni, de az embernek nem tetszik a főztje, mert ő az odakozmált ételek ízét szoka meg és azt tartja etalonnak. A Szarvasi kávéfőző pont ilyen. Túlhevíti a vizet, közben melegíti az örleményt is, majd egy jól megégetett keserű ital folyik ki belőle, amibe a végén még egy nagy adag gőzt is belenyom. Valaki korábban írta, hogy "gőzöli a kávét". Hát ez az, hogy nem szabadna odáig eljutni. Egy valamire való espresso gép is 92-93 fokos vizet tol át a kávén, de még a helyesen használt kotyogósban is 90 fok alatt marad a hőmérséklet. A Szarvasi presze nem espresso, még ha annak is hívja magát és a kialakításából adódóan lehetlen ezt a hőmérsékletet tartani vele, mindenképp túl fog hevülni benne a víz. Én is 20 évig használtam Szarvasit, míg végül rájöttem, hogy akár finom kávét is ihatnék, csak el kell felejteni ezt a masinát és még egy kotyogóssal is jobban járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!