Mi a különbség a dinamó és az aggregátor között?
Ezt a kérdést már föl tettem... melyiknek kell energia a beindításához?
Melyik termel áramot? Mire használják leggyakrabban?
Melyik érintése életveszélyes(sebb) ?
Akkor emberi energiával is lehet létrehozni áramot?
Úgy értem tekercsek meg egy forgatókarral(gumi a fogantyún!) Tekerem és a tekercsek ahogy mennek egymás mellett feltöltenek egy odaerősített dróton keresztül egy elektromosan tölthető elemet például?
Amikor föltalálták a dinamót mivel kellett bele diesel,benzin dongolom akkor már volt üzemanyag bele (föltalálták?)
Szia!
Természetesen lehet, hiszen most is lehet olyan lámpát, rádiót, mobiltelefon-töltőt....STB is kapni, ami kézi hajtással tölti fel az akksit az eszközben.
elektromosságról egy kis infó:
üzemanyagokról alap-infó:
Érdemes elolvasni, pár érdekes adatot találsz.
Csak megemlíteném, hogy a víz, és a szél energiáját már sokkal régebb óta használják fel....szélmalom, vízi-malom, kovácsműhely,.....
A következő link alatt is találhatsz pár érdekes adatot:
Tudom, hogy nem igen kapcsolódik a feltett kérdéshez, de többek között : Henry Ford (91),Albert Einstein (10), James Watt (22),Thomas Alva Edison (35) miatt linkeltem be..... Érdemes megismerkedni velük és a munkáikkal....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!