ZELMER 1500 tipusú porszívó magától kikapcsol néhány másodper működés után. Mi lehet az oka, meg lehet csinálni valahogy?
Mindent meg lehet javítani, csak a gazdaságosság kérdéses.
Mivel így a kérdésed alapján több oka lehet, ezt nem tudom megítélni.
-kapcsoló
-szénkefe
-kefetartó
-kábeldob csúszóérintkezője
-hőkioldó (ha zárlatos a motor)
-fordulat szabályzó (ha van benne)
Ja, és azon is múlik hogy ki csinálja, van-e hozzá alkatrész és mennyiért.
Porszívóban nincs hőkapcsoló csak hőbizti! Az, ha egyszer kiugrik, akkor csak a bizticsere segít, ami nem egyszerű mert a motorban van elrejtve. Az első válaszóló jó kiindulási pontokat adott.
Jó keresgélést.
Üdv!
Az Electrolux Kft porszívó laborjában dolgoztam.Szóval hőkapcsoló van benne mivel újraindul.Annyira nincs az elrejtve. Ki kell venni a motort. A motor palástján vannak szellőző "ablakok" a kommutátornál. Elvileg ott kell lenni a tekercsek tetején. De mondom még egyszer a te esetedben nem biztos itt van, én Electrolux porszívóknál vagyok képben.
Azt meg hogy ez-e a gond elég könnyű kideríteni.Elindítod.Megnézed szív-e a gép rendesen.Ha nem, valahol elvan tömődve, dugulva, esetleg porzsák tele.Ezt orvosold. Ezért is melegszik túl a porszívó, ugyanis a beszívott levegővel hűtjük a motort. Ha kevés ez a beszívott levegő=túlmelegedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!