Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mosogatógépbe milyen sót,...

Mosogatógépbe milyen sót, öblítőt és tablettát használtok?

Figyelt kérdés

Most kaptam meg az első mosogatógépemet,és nem értek még hozzá. Leírnátok, hogy ti milyet használtok hozzá? Ja és azt is hogy milyen edényeket nem lehet beletenni?

Ezt a gépet kaptam? Esetleg valakinek tapasztalat?

[link]

2011. jún. 6. 12:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
DM-be kapható mosogatópor is 1kg 900 Ft másfél hónapra elég napi 2-3x mosogatás mellett!
2011. jún. 7. 19:43
 12/18 anonim ***** válasza:
ma 19:41-nek: ha idő előtt ki akarja nyírni a gépet, akkor igen. A konyhasóban ugyanis nincs csomósodásgátló, mint a regenerálósóban, vagyis beleköt az adagoló tartályba. Aztán csákányozhat, ha ki akarja üríteni. Nekem a 2 kg-s só elég 7-8 hónapig. És a Lidl-ben kapható olcsóbb, mint a DM-s.
2011. jún. 7. 23:01
 13/18 anonim ***** válasza:
A konyhasó nem csomósodik össze hiszen a sótartályban víz van! 19 éve van meg a mosogatógép és rendszeresen használjuk a konyhasót! Kémikus a végzettségem!
2011. jún. 8. 13:13
 14/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a választ!

Sajnos akkor nem tudott jönni a szerelő, hanem csak napokkal később! De azóta már használom a gépet! És nagyon jó!

Sikerült a sóval is feltöltenem! :)

Még egy kérdésem lenne:

Ki milyen programon mosogat? Hány fokon és mennyi ideig?

2011. jún. 20. 21:45
 15/18 anonim ***** válasza:
Elektrolux gépem van,legalább 7 féle program,bár a gép18 éves! én mindig egy programot használtam! "A": előmosogatás,mosogatás 60 vagy gombbal 55 fokon öblítés szárítás stb. Én ráérek meg a gép is! kb.40 perc!
2011. jún. 21. 06:49
 16/18 anonim válasza:
Siemens gyors program 40 fokos mosás 55 fokos öblítés 40 perc és a tepsit koszosan vettem ki belőle. Nem oldotta le. Úgy látom a gyors program nem viszi a tepsit :)
2015. nov. 26. 23:16
 17/18 anonim válasza:

a só teljesen mindegy -ahol a legolcsóbb 2021-bebn pl az Alzánál 12 kiló SOMAT só 12 kg - Mosogatógép só | Alza.hu 3190/12=265 ft/ kg a tabletta (classicGigapack 384 db - Tisztítókészlet | Alza.hu 8190+990 posta =21,60/db )

a sót elvileg 17-es keménységnek megfelelően- 5-ös kellene beállítani de mi a maximumon használjuk -7-es az öblítőt pedig a gyári 4-esen -az is mindegy milyen csak ecet ne ha ennek ellenére opálos a pohár akkor legyen 5-az öblítő nálunk ez vált be só max(7 fokozat) öblítő max -1 (6 fokozat)kb 8 havonta 1x célszerű vízkőteleníteni is- ami mosogatógéphez való Elvileg ,a Quantum mellett nem szükséges a vízkőtelenítés [link]

2022. febr. 17. 23:01
 18/18 anonim válasza:
de inkább a 4-es öblítő-fokozat a gyári és semmi gond ha a só maximumon van kb félévente/ 8 havonta (mosogatások számától függően célszerű tisztítani)
2022. márc. 18. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!