Valóban hibás és rákkeltő az a mikró amibe ha beteszem a telefonom és bezárom, fel tudom hívni és csörög?
0:16 vagyok
igazából megkéne tudni mennyi az a jel, amivel már felhívható a telefon, lehet hogy nem akkora, ami káros lenne, de fő a biztonság, hosszutávon a kevés is számít
Nem tudom, nem bízom benne. De mindenesetre jó nekem a régi is :) Egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy attól ment tönkre mikor egyszer véletlenül egy rosszabb ébredés utáni pillanatomban fémkanállal a pohárban raktam be a kávét melegíteni.
De mindegy is, ha nem szabadna átengednie semmit, akkor ne is tegye. Ha már átengedi a jelet, az már nem jó.
Kipróbáltam én is, és sajnos csörgött a telefonom nekem is... Daewoo mikró, 3éves kb.
érdekes elképzelés egyébként, de azon lepődtem volna meg, ha nem csörög.
Kedves kérdező.
Elmesélek egy kis történetet.
Egy mikrót amikor megterveznek, bizonyos biztonsági előírásoknak figyelembevételével teszik. Amikor elkészül, bevizsgálják. Ezek az előírások azért fontosak, hogy a készülék által használatos frekvencián minél jobban csillapítson a burkolat (erre adott értéknek kell megfelelni) hogy az veszélytelen legyen a használójára.
Nyilván feltűnt, az ajtaján belátni. Apró lyukak sokasága teszi ezt lehetővé. A mérete és elrendezése miatt azon a frekvencián megfelelően gátolja a terjedést.
Pl. a fény is elektromágneses hullám, hogy átlátsz rajta, azt bizonyítja hogy azon a frekvencián nem csillapít a rács.
1. A mobiltelefon egészen más frekvenciát használ, így a rácsozat nem csillapítja azt is.
2. Ha még ugyanaz is lenne a mobilhálózat frekvenciája (a vízmolekulák forrásponti rezgése), akkor is kevés lenne az az átjutó teljesítmény arra hogy kárt tegyen a felhasználóban. Lásd a mobil nincs leárnyékolva, mégis a fejedhez teszed és nem aggódsz miatta, erről műbizonylat is szól az új telefon dobozában.
Képzeld el hogy a mikróba 800-1200W-os magnetron van.
A telefonban a gsm modul max 1-2W. Azaz olyannyira érzékeny a telefon, hogy a más frekvenciára árnyékolt mikró nem okoz gondot neki. Ezzel tehát nem azt bizonyítod hogy rossz a mikró "szigetelése", hanem azt hogy a fizika törvényei akkor is érvényesek, ha nem ismered őket.
Ezzel kapcsolatosan számos fórumban született már topik hogy kitárgyalja a kérdést.
A válasz megírásának időpontja: ma 07:41
Hülyén hangzik, hogy én is pont ezt akartam írni, de ez van, ez egy tökéletes megfogalmazás, minden lényeges benne van, és minden helyesen... :) Köszi, hogy nem kellett ennyit pötyögnöm... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!