Használt már vki elektromos palacsintasütőt? Megéri venni?
Most láttam ilyet az interneten és kíváncsi lennék tapasztalatokra vagy hogy vki látott-e már ilyet,tud-e erről vmit.
Nekem is van ilyenem, nagyon szeretem, nem kell hozzá (se a tésztaába) csepp olaj se, mégsem ragad le, még a cukros palacsintatészta se! Mivel teflonos, nem ajánlatos hozzé fém eszközt használni - én teflon lapátot használok hozzá, vagy hőálló műanyagot -, a lényeg, hogy ne karistolja össze a bevonatot.
Amúgy kapagatni nem kell, mert ténbyleg nem ragad le benne semmi (tükörtojást is szoktam sütni rajta) csak alányúl az ember és megfordítja, rém egyszerű (egyszerűbb mint a hagyományos "feldobálgatós" módszer;) és valóban se olajszag se semmi az étkezőben. Ja és még adnak hozzá egy bambusz tészta-szétterítő eszközt, azzal lehet eloszlatni a tésztát körbe-körbe, mert ez tényleg extra nagy palacsintákat készít....
Szerintem érdemes megvenni ha a család szereti a palacsintát, mert sokkal hamarabb készen vannak az óriáspalák, mint azok a hagyományos kicsik, és valóban lehet űlve is ügyködni az asztalnál vele. :)
Nekem ez a Ferrari elektromos palacsintasütőm van és nagyon meg vagyok vele elégedve, így csak ajánlani tudom. Nagyon szeretem. Könnyű és egyszerű vele a sütés, így még akkor is magammal viszem, ha üdülni megyek a családdal.
Teflon bevonattal rendelkezik. A hozzá adott tálkába kell önteni a tésztát, s ebbe kell belemártani a készülék felforrósított sütőfelületét, hogy a kellő mennyiségű masszát felvegye. Automatikusan be- és kikapcsol, ha eléri a megfelelő hőmérsékletet. Nem szükséges megfordítani a palacsintát, mert teljesen átsüti, így nem kell semmilyen eszközt használni hozzá.
Amikor néhány perc múlva látom, hogy már kellően megsült, a tésztával lefelé fordítom a készüléket és ahogy készen van, elengedi magától a palacsintát, ami közvetlenül az alá helyezett tálba pottyan. Előbb nem esik le róla a tészta, csak akkor, amikor már teljesen átsült.
Egészen papírvékony palacsintát is lehet vele készíteni, csak akkor olyan, mint az ostya. Én egy kicsit sűrűbbre készítem a tésztát, hogy ne legyen túl vékony a palacsinta, de még így sem lesz vastag. Ezt úgyis mindenki saját maga tapasztalja ki, hogy milyet szeret.
Amikor meg akarom kenni a kész palacsintákat, akkor megfordítom az egészet és a világosabb oldalára kenem a tölteléket, hogy a betekerést követően az a felülete legyen kívül, amely érintkezett a sütő lapjával.
Amennyiben lenne még kérdése ezzel kapcsolatban, szívesen állok rendelkezésére.
Idemásolom a linkjét: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!