Rossz a hűtőm? Nem tudom, hogy jól működik-e. (gorenje tgo international)
2 részes, felül hűtő, alul fagasztó, 2 kompresszoros.
most megfogdoztam hátul a rácsot és a felső része meleg, de az alja (ahol a fagyasztó rász van) teljesen hideg.
normális dolgoz ez?
hűtőben 7-8 fok van, fagyasztóban nem tudom, mivel nincsen hűmérőm, de minden meg van fagyva.
jah és a piros hibajelző (melegséget) jelző lámpa sem ég.
nah most megfogtam és meleg mindenhol.
ez normális dolog?
egyszer meleg egyszer hideg? vagy hogy is van ez?
1. A hűtőgép úgy működik hogy belül hőt von el (hideg lesz), kívül hőt ad le, (a rács meleg lesz - a meleg rács azért a környezet által lehűl, nem marad úgy).
Ezt ciklikusan teszi attól függően, hogy mennyit nyitogatod és mennyit meleget kell elvonni belülről.
2. Mivel nem mindig megy a kompresszor, ezért nem mindig meleg a rács. Ebből levezetve van amikor meleg, és van amikor nem.
3. Ha fogdosod és nyitogatod akkor ez ismétlődik.
Természetes dolog, hogy meleg, ott vezeti el a benti hőt... És azért van hogy egyszer hideg, egyszer meleg, mert gondolom új hűtő, és ezeknek elég jó a hőszigetelésük, így csak pár óránként kapcsolnak be, így bekapcsol, felmelegszik a hátulja, aztán kikapcsol, és akkor van ideje lehűlni... :)
Rövidebben, természetes dolog, nem kell aggódni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!