Búvárszivattyú használható gázolaj, vagy benzin szivattyúzására?
Szikrázhat az?
Vagy tönkreteheti az üzemanyag?
Egy alkalmat azért kibírna?
Ki próbálta már?
De próbálta már valaki is közületek?
Vagy mi alapján írjátok a véleményt?
Én már szedtem szét búvárszivannyút régebben, és hát...
Az egész ki van öntve belül gyantával meg gumival, ráadásul csak egy tekercs és egy mágnes van benne, nincs ami szikrázhatna.
Viszont még nem próbáltam gyúlékony anyagba merítve.
Ebben nincs motor :)
Mágnsese rezonancia elvén működik..
Egy gumi szimeringet rezegtet egy fix mágnes a gyantába öntött elektromos tekercsben létrejövő induktív mágnesesség miatt.
Elméletileg szerintem sem történhet gyulladás, de azért érdekelne olyan vélemény is aki már esetleg próbálta is.
Benzint nem tudom.
tizenévvel ezelőtt az olajszőkítéses időkben a maszek benzinkutasok rendszeresen használták a ruszki búvárszivattyúkat gáz-és fűtőolajhoz.
Semmi se történik még akkor sem ha a szivattyú belseje szikrázik. Az égés alapvető feltételei:
-éghető anyag: ez van bőven
-égési hőmérséklet: nehezen, de összejöhet
-oxigén: ja, ez meg honnan lesz? (nem attól búvárszivattyú mert oxigénpalackkal merül)
A másik dolog hogy a benzin csak zárt helyen robban nyomás alatt (és a feltételek megléte mellett, a motor pl nem ér semmit levegő nélkül). Önts egy tányérra benzint és gyújtsd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!