Bojlerrel meg lehet oldani egy 2X2 m. fürdőszoba
fűtését?
Figyelt kérdés
Sajnos csak elektromosan lehet fűteni a fürdőszobát. A melegvízet központi kazánból kapjuk. Arra gondoltam, hogy amúgyis le szeretnénk válni a központi melegvízről, mert nagyon drága, és egy 120l. fekvőbolylert tennék fel a falra, amit éjszakai áram táplálna.Arról menne a melegvíz, és arra kötnék rá termosztátot, és keringtető szívattyúval egy kis törölközöszárító radiátort. Vagy átalakítanám az alaplapot, hogy külön legyen a melegvíz kivezetés, és külön fűtés kibevezetés, vagy egyszerüen a radiátor bevezetőcsőágra kötném a csapot. A vízet 80 fokosra állítanám. meg lehet csinálni, vagy másmilyen megoldást keressek?Hősugárzót nem akarok a villanyszámla miatt, de veszett hideg van a fürdőszobában télen.
05.09-nek!!Elég jól válaszolsz ahhoz képest, hogy nem tudod, hogy a buvárszivattyuval lehet-e benzint szivattyuzni.......
2011. febr. 28. 07:45
12/19 anonim válasza:
szerintem is felejtsd el. Értem én, hogy éjszakairól akarod fűteni, ezért az infrapanel és egyéb villanyfűtések nem tetszenek, de 120liter iszonyat hamar kihűlne, ha a radiátorral veszed ki belőle a hőt. Ha kémény megoldható, akkor a fatüzelés tutti, jó lehet még a ventillátoros, másik helyiségből meleget befújós megoldás is.
Egyébként nem értem. Milyen lakás az, ahol távhő van, ugyanakkor nincs fűtve a fürdőszoba? És hogy lehet annyira hideg az a fürdő, hiszen gondolom más helyiségekkel körbe van fűtve.. Nem kételkedem, csak csodálkozom..
2011. febr. 28. 13:14
13/19 anonim válasza:
Szerintem nem rossz ötlet. Lenne egy 120 literes hőtárolós kályha éjszakai áramról ami vizet is ad.
Ki kell számolni hogy hány joule energia van 120 liter 80 fokos vízben, abból pedig a hőleadást (természetesen ez függ a radiátortől és a helyiség hőmérsékletétől, hőszigetelés, stb...)
Első blikkre JÓ ötletnek tartom, csupán a gazdaságosságon múlik.
Szólt valaki a vízkövesedésről, a központi melegvíz csöve nem vízkövesedik jobban, nálunk kb 40 éves a rendszer, amikor cseréltem a hőcserélőket nagyobbra, nem láttam jelentős lerakódást.
2011. febr. 28. 13:40
14/19 A kérdező kommentje:
Nincs távhő, Konvektoros fűtés van. A melegvizet egy a házban levő központi kazánból kapjuk, de sok a hőveszteség, ezért drága. Kémény nincs. A padló hideg, és valószínüleg a betonra van lerakva a szürke cementlap. (Apró zúzott kövek vannak benne)A szellőztető kell, mert hamar párásodik, és emiatt sem jó a hősugárzó.A másik, szeretnék egy folyamatos fűtést, mert minden hideg télen.A hősugárzót meg nem tudnám anyagilag támogatni.
2011. febr. 28. 16:44
15/19 A kérdező kommentje:
A levegő befúvását nem szeretném, mert megfázhatsz, ha a vizes testedet éri a befúvott levegő.(Gondolom tapasztaltad már, hogy ha kint vagy a strandon nyáron, és vizes vagy, ha fúj a kánikulában meleg szél, milyen hideg van. Hőelvonás.
2011. febr. 28. 16:48
16/19 A kérdező kommentje:
A ház negyvenhárom éves, salakbeton-tégla, a födém beton. Az öt helyiségből kettő fűthető. (A két szoba. A konyhában is van lehetőség konvektor telepítésére, mert utcafronton van.) Az előszoba-fürdőszoba ablaktalan, nem fűthető. Azonos típus, mint ami a határ úton a villamosremíz elött, vagy Pestszentlőrincen a volt KISZ lakótelepen van.
2011. febr. 28. 16:57
17/19 A kérdező kommentje:
Van infra hősugárzó felszerelve. Ha a fűtés idejére kapcsolom be, nem ér semmit. Legalább egy-két órával elötte kellene, hogy a tárgyak ne legyenek veszett hidegek. Ezért szeretnék állandó fűtést. Az infra drága lenne folyamatos üzemre, és nem lehet őrizetlenül hagyni, mert tűzveszélyes.
2011. febr. 28. 17:02
18/19 anonim válasza:
Akkor csináld úgy a szellőzőset, hogy a villanykapcsoló vezérli, pont ellentétesen a világítással. Így amikor bent vagy, akkor nem fúj, amikor viszont sötét van bent, akkor gyakorlatilag állandóan fűtöd. Tehetsz rá egy 500Ft-os időkapcsolót is, hogy napi mittomén 3 órát működjön a ventillátor. Annyit menjen, hogy meleg legyen, és akkor menjen, amikor nem zavar az esetleges zaja. Ehhez mit szólsz?
2011. febr. 28. 17:06
19/19 A kérdező kommentje:
Olyan készülék kell, ami bírja a párát Igazság szerint én azért gondoltam az éjszai áramra, mert az olcsóbb. Most azért be szoktuk kapcsolni a hősugárzót, de az kb. 15 ezerrel megnöveli a villanyszámlát. Az sok.Egy megoldás van még, hogy parapetes cirkót rakatokok be, és avval oldom meg. Akkor minden helyiség fűthető. Az várat még egyenlőre magára, mert mindennel együtt a beépítése kb.300ezer Forintba kerül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!