Bojlerrel meg lehet oldani egy 2X2 m. fürdőszoba fűtését?
Drága melegvíz lenne az, tudod mennyit fogyaszt egy boljer?
Még a kis 50 literes is 600 wattot óránként, a nagyok áltralában 2000-2500 wattot (2,5Kw) és ha egy bojler bekapcsol és elkezd fűteni az azt jelenti, hogy folyamatosan megy legalább 4-6 órát (ezért is szokták az éjszakai olcsóbb tarifájú áramra kötni külön órával és áramkörrel kiépítve)!
Mivel nálatok kéne egy radiátor féle is amin keresztül leadja a meleget ez azt jelenti, hogy ez a bojler gyakorlatilag állandóan fűtene.
Az minimum egy százas havi villanyszámla lesz!
Amúgy a bojler a leggazdaságtalanabb melegvízforrások egyike, mert akkor is melegít, ha nem használsz melegvizet.
anonymnek
A Hajdu bojlerek űrtartalma:80,120,150,200,300L
Fűtőteljesítmény:600,1000,1200,1800,2000,2200W
Nagyobb nincs mert ezek a csatlakozók a 10A-es terhelést is nehezen bírják.
Az meg hogy a boyleres víz drága az relatív mert a távhőnél a veszteséget is megfizeted, átfolyós gáz bojlernél ugyan rögtön van melegvized de télen a gáz nemegészen úgy melegít ahogy kellene,de szerintem ezt te is tudod.
A kérdezőnek.
Felesleges 1 energia átalakítást belevinni a rendszerbe(villany-víz) mert az veszteséges.Az elektromos áram közel 100%-ban hővé alakítható.Ezt vedd figyelembe.
Egyébként meg akkor szokott még veszett hideg lenni, ha nincs szigetelve az aljzat ilyen kék nikecellel, hanem csak közvetlenül a betonra van ráburkolva, meg ha rosz a szellőző ablak
(bár azt jobban jársz ha befalazod mert felesleges ilyen kis furdőszobára)
ma 05:03
Így van, csak párás környezetben veszélyes az elektromos fűtés szerintem, hacsak nem tűvolról történik, és a meleg levegőt valamilyen csövön át fújja be.
De szerintem, ha szigetelné az aljzatot az is sokat jelentene. És ha már azt szétszedi, akkor miért ne rakna be padlófűtést ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!