Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Bojlerrel meg lehet oldani...

Bojlerrel meg lehet oldani egy 2X2 m. fürdőszoba fűtését?

Figyelt kérdés
Sajnos csak elektromosan lehet fűteni a fürdőszobát. A melegvízet központi kazánból kapjuk. Arra gondoltam, hogy amúgyis le szeretnénk válni a központi melegvízről, mert nagyon drága, és egy 120l. fekvőbolylert tennék fel a falra, amit éjszakai áram táplálna.Arról menne a melegvíz, és arra kötnék rá termosztátot, és keringtető szívattyúval egy kis törölközöszárító radiátort. Vagy átalakítanám az alaplapot, hogy külön legyen a melegvíz kivezetés, és külön fűtés kibevezetés, vagy egyszerüen a radiátor bevezetőcsőágra kötném a csapot. A vízet 80 fokosra állítanám. meg lehet csinálni, vagy másmilyen megoldást keressek?Hősugárzót nem akarok a villanyszámla miatt, de veszett hideg van a fürdőszobában télen.
2011. febr. 28. 01:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Felejtős!!!
2011. febr. 28. 01:29
 2/19 A kérdező kommentje:
Miért?
2011. febr. 28. 02:33
 3/19 anonim ***** válasza:
Szerintem meg simán meglehet csinálni,más dolog,hogy mivel mindig friss csapivíz kerül a rendszerbe ezért a radiátor jobban vízkövesedne,mint egy zárt rendszerben .
2011. febr. 28. 02:59
 4/19 anonim válasza:

Drága melegvíz lenne az, tudod mennyit fogyaszt egy boljer?

Még a kis 50 literes is 600 wattot óránként, a nagyok áltralában 2000-2500 wattot (2,5Kw) és ha egy bojler bekapcsol és elkezd fűteni az azt jelenti, hogy folyamatosan megy legalább 4-6 órát (ezért is szokták az éjszakai olcsóbb tarifájú áramra kötni külön órával és áramkörrel kiépítve)!

Mivel nálatok kéne egy radiátor féle is amin keresztül leadja a meleget ez azt jelenti, hogy ez a bojler gyakorlatilag állandóan fűtene.

Az minimum egy százas havi villanyszámla lesz!

Amúgy a bojler a leggazdaságtalanabb melegvízforrások egyike, mert akkor is melegít, ha nem használsz melegvizet.

2011. febr. 28. 04:52
 5/19 anonim válasza:
Én a levegőfűtést ajánlom, kell egy szellőző cső vagy valami a fürdőszoba alsó felére, amin keresztül egy melegebb helyiségből, vagy akár egy fűtőtest fölül egy ventillátor elszívja a meleget, és befújja a fürdőszobába, vagy marad még a PADLÓFŰTÉS, ami praktikus is lenne és 4 nm-hez még nem is kell olyan rengeteg sok cső plusz helyet sem foglal.
2011. febr. 28. 04:59
 6/19 anonim ***** válasza:

anonymnek

A Hajdu bojlerek űrtartalma:80,120,150,200,300L

Fűtőteljesítmény:600,1000,1200,1800,2000,2200W

Nagyobb nincs mert ezek a csatlakozók a 10A-es terhelést is nehezen bírják.

Az meg hogy a boyleres víz drága az relatív mert a távhőnél a veszteséget is megfizeted, átfolyós gáz bojlernél ugyan rögtön van melegvized de télen a gáz nemegészen úgy melegít ahogy kellene,de szerintem ezt te is tudod.

A kérdezőnek.

Felesleges 1 energia átalakítást belevinni a rendszerbe(villany-víz) mert az veszteséges.Az elektromos áram közel 100%-ban hővé alakítható.Ezt vedd figyelembe.

2011. febr. 28. 05:03
 7/19 anonim válasza:

Egyébként meg akkor szokott még veszett hideg lenni, ha nincs szigetelve az aljzat ilyen kék nikecellel, hanem csak közvetlenül a betonra van ráburkolva, meg ha rosz a szellőző ablak

(bár azt jobban jársz ha befalazod mert felesleges ilyen kis furdőszobára)

2011. febr. 28. 05:05
 8/19 anonim válasza:

ma 05:03

Így van, csak párás környezetben veszélyes az elektromos fűtés szerintem, hacsak nem tűvolról történik, és a meleg levegőt valamilyen csövön át fújja be.

De szerintem, ha szigetelné az aljzatot az is sokat jelentene. És ha már azt szétszedi, akkor miért ne rakna be padlófűtést ;)

2011. febr. 28. 05:09
 9/19 anonim ***** válasza:
inkább dobj fel a plafonra egy fürdőszobába való infrapanelt
2011. febr. 28. 05:44
 10/19 anonim ***** válasza:
Kéményed nincs? Nem tudom,milyen házban van a fürdőd,de ha családi házban,akkor tudom ajánlani a fatüzeléses boylert,abszolút 2 legyet egycsapásra.Ma már egész jól néznek ki,és pofonegyszerű,nagyon olcsó az üzemeltetése.Úgy tudom,létezik hőtárolós kivitelben is.De,ha véletlenül nincs,csak hagyományos,akkor is tuti,mert,fél óra alatt meleget és melegvizet tudsz csinálni vele.
2011. febr. 28. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!