Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A bojlernak csak akkor van...

A bojlernak csak akkor van baja ha nem melegít?

Figyelt kérdés
2011. febr. 20. 01:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Jó kérdés,nagyon jó,kíváncsian várom én is a válaszokat,biztos sok hasznos fog jönni erre.
2011. febr. 20. 07:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Akkor is lehet baja ha mindig melegít. Sőt, ha ennek ellenére nem melegszik a víz. Pl ha olyan vízköves hogy a lerakódás jól hőszigetel. Ez a villanyszámlában jelentkezik.

Az is gond ha az "ANÓD" már tönkrement, ez akadályozná meg a lerakódást, és a fűtőszál emiatt túlmelegszik, korrodál, tönkremegy, a tartály fala is korrodálhat emiatt.

Lehet baj pl a túlnyomás szelep meghibásodása is, vagy a vízhálózatot vagy a bojlert nyomja meg, vagy csöpöghet is.

A hőfokszabályzó hibája is okozhat fölösleges vízmelegítést, ami szintén a csekken nagyobb számokat okoz.

2011. febr. 20. 09:23
 3/5 anonim válasza:

Az enyémben szar a ternosztát, azt mondják, így állandóan melegíteni akar.Persze tudom, hogy a víz sacc 1,5 óra alatt melegszik fel és azzal egy napot elvagyok-80 literes-fürdök, mosogatok, felmosok, stb-stb...

Én egy időkapcsolóval megoldottam, mert a tulaj nem cseréli ki, én nem értek hozzá a szerelők meg kontárok, és drágák(egy ajtóberúgás SZÓ SZERINT 60 eu volt).

Én csak ezt tudom.

2011. febr. 24. 12:25
 4/5 anonim válasza:
A beállított hőfok közeli lehűlés-felfűtés (hőn-tartás) gazdaságosabb, mint a hideget újra melegíteni. Baja van, javíttatni kell.
2011. febr. 25. 02:00
 5/5 anonim ***** válasza:

02.24, 12:25-ös hozzászóló eljárása nem költségtakarékos, nem jó, ne utánozzátok!! Egy termosztát cseréje pár ezer Forintból megvan.

Egy bojlernek több baja is lehet.Feljebb az egyik hozzászóló taglalja.

Én 1.5-2 évente javasolom a bojlerek belső vízkőtelenítését. Ha nem találtam már az anódot, akkor fűtőbetétet is szoktam cserélni bennük, mert akkor már azt is megtámadja a vízkő, és nem szeretnék egy hónap múlva visszamenni, hogy tönkement a betét.

2011. márc. 7. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!