Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A mikró elindul, de nem...

A mikró elindul, de nem melegít. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Betettem mikróba tegnap a teámat, jó ideig bent volt (kb. 2-3 percig), gondoltam jó lesz már, kiveszem. Csakhogy hideg volt. Azóta semmit nem melegít fel.

Mi lehet a probléma?

előre is köszönöm!

2011. febr. 28. 17:36
 1/9 anonim ***** válasza:
3%

Vagy elromlott a magnetron vagy csak a biztosítéka mert mondjuk valaki fémedényt akart melegíteni.

A kérdésed alapján nem javaslom a javítást.

2011. febr. 28. 17:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem mindenki tudja, hogy az aranyozot-ezüstözött szélű, mintázatú üveg-porcelán poharakat sem szabad beletenni, mert ugyanúgy tartalmaz fémet, és a gépet is, meg a pohár aranyozását-ezüstözését is megégeti.

Valószínüleg kiment a biztosíték a mikroban, de azt csak szervízben javíttasd!

2011. febr. 28. 19:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem aranyozott szélűt tettem bele. Nagyon köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 28. 21:08
 4/9 anonim ***** válasza:
60%

Én 2 hete vettem 1 új mikrót(grillezős) és ahhoz adtak 1 fém rácsot is, beraktam és semmi baja nem lett.

a biztosítékot egyébbként te is ki tudod cserélni, nem kell szervíz.Kihúzod a dugaljzatból, leveszed a burkolatot 2-4 csavar fogja, és a kapcsoló panelen vagy az mögött találsz 1db 5x20mm-es üvegbiztosítékot, ha kiégett kicseréled.Ha a magnetront vagy a trafó romlott el akkor meg nem érdemes megjavítattni mert drágább lessz mint az új.

Remélem segítettem.

2011. febr. 28. 23:24
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
w3dzz! T. kollega! Én ugy tudom az a rács azáert van a mikróhoz, hogy grillezős állapotban arra kell tenni a hust. Tehát csak grillezős fokozatban szabad betenni a gépbe. vagy nem jól tudom?
2011. márc. 1. 07:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Kipróbáltam mikró üzemben is és semmi nem történt,mármint szikrázás és egyéb fényjelenség:))Magam is csodálkoztam rajta mert régebben 1 főző műsorban láttam hogy alufóliát raknak a húsra hogy ott ne piruljon, ezt kipróbáltam a régi micrón na az szépen szikrázott.
2011. márc. 1. 13:41
 7/9 anonim ***** válasza:

A főzőműsoros az profi 3 funkciós. Grill-mikro-forró levegő.

Van a drágábbak között,ami "bírja" a fémet.

2011. márc. 1. 14:09
 8/9 A kérdező kommentje:

Nekünk is van hozzá fém rács.

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!

2011. márc. 2. 19:55
 9/9 anonim ***** válasza:
58%

A fémmel kapcsolatban: az egész mikró belső és külső háza is fémből van. Nem kizárólag a fém anyagával van a baj, hanem sokkal inkább a formájával.

A fémek felveszik az elektromágneses sugárzást (lásd még rádió antenna), és mivel itt nagy teljesítmény, a bennük keletkező elektromosságnak valahova menni kell. Ha olyan a forma, hogy felgyűlik benne, ill egy-egy pontjában, akkor az árama fém egy kis területén kezd el folyni, és ott nagyon gyorsan felmelegszik.

A mikróba rakható fémállvány igen alapos tervezési munka eredményeképp nem csordul túl az energiától, de mondjuk egy sima kanál igen. Alufóliából lehet olyat hajtogani, ami kigyullad, és olyat is, ami nem.

2020. dec. 10. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!