Kaptam egy 220V-os 2.5kW-os Karcher moso motort. Használni szeretném de rossz a forgásiránya. Meg szeretném fordítani a forgásirányt de nem értem a bekötését.4 vezeték lóg ki belőle,2 a 220V-hoz,2 pedig egy kondihoz ami 30 microfarádos. Mit hova?
Figyelt kérdés
2011. jan. 28. 11:37
2/4 anonim válasza:
Egy normál 1 fázisú motor bekötése a következő: a főfázis és a segéd fázis közé kötöd a kondit,a közös pontra és a főfázisra megy a betáp.Szükséged lessz 1 ellenállás mérőre.A főfázis a kissebb elleállású a segédfázis a nagyobb ellenállású tekercs.Mindkét tekercsnek van ugye 1 eleje és 1 vége, ezekből 1-1 közösítve van ez a közöspont. Forgásirány váltáskor a segédfázis végeit fel kell cserélni a közöspontban. Pl.Ff eleje+Sf eleje jobbra,Ff eleje+Sf vége balra forog.
Nállad viszont az a gond, hogy a közöspontot valószínüleg a tekercsfejbenn alakították ki és te ezt nem biztos hogy szét tudod szedni.
Remélem segítettem.
3/4 anonim válasza:
Uramisten teremtőm ezt a megfogalmazást!
Tekercs kezdet végét így jelölik.
U1 v1 w1
u2 v2 w2
4/4 anonim válasza:
és am te láttál már olyan motrot hogy, az egyik tekercse nagyobb keresztmetszetű huzalból van???? akkor grat neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!