Kenyérsütő gépről vélemények? Melyiket ajánlanátok, miért?
Illetve még az érdekelne, hogy vaterán érdemes-e venni, valaki vett-e már ott.
Egy Kenwood sütőt láttam, az eredeti bolti ár töredékéért, ennek állítható a kenyérmérete és ez nagyon tetszik benne.
Én az 1 kilós kenyérhez mindenképpen 2 lapátos gépet javaslok. Az 1 lapátosok nem tudják rendesen feldolgozni a nagy mennyiségű tésztát. Az hogy milyen típus szinte mindegy, a lényeg hogy könnyen beszerezhető legyen hozzá az üst, mert az megy tönkre a leghamarabb. Ha rendszeresen használni akarod a géped és nem akarsz friss kenyér nélkül maradni, akkor javaslom hogy egyből vegyél egy tartalék üstöt. Nekem most egy Hauser BM-820-as gyúrja a tésztát, immár vagy 3 éve, és már 3 üstöt megevett pedig csak dagasztásra használom. Ezen a linken sok hasznos tanácsot találsz: [link]
Üdv!
Csak egyetlen választ kaptam, bár az nagyon hasznos volt, de még szeretnék VÉLEMÉNYEKET, ezért emeltem ki a kérdésemet.
Még annyit szeretnék tudni, hogy melyik fajtához lehet beszerezni pót üstöt esetleg?És hol? gyártónál, vagy szervizben?
Van...METRO-s,"nevesincs"6 éves,hibátlan.Anno 8999 ft volt,mint újdonság. CSAK kenyérsütésre használjuk,nagyon sokat/heti 1~3 alkalom/
Én is érdeklődve olvastam a linket.
.....és már "fejből"--hisz évek óta ez a recept :
Mi CSAK Halma halasi lisztet használunk,"rendes" élesztőt,és síma házi disznózsírt...Tehát...:
72 dkg liszt--ebből fél kiló a finomliszt,a többi félfogós
4 dl víz
1 evőkanál cukor
1 púpos teáskanál só
2 evőkanál zsír
az élesztőnek kb.2/3 része.
II(2).sütési program fokozat/ez a nagyobb kenyérhez való/
3-as/legerősebb/sütési fokozat.
Így "alapból" 3óra50perc-ről indítja a miénk
Ezután még 1 órát vár,addig nem kell/szabad kivenni.
A miénk akkor van kész(4ó50perc)mikor a készülék automatikusan visszaáll az I(1)programra,és ez látszik:
> I 3.00 < gondolom ez gépenként más.
Természetesen a 3:50-es sütési időt(és mindegyik progit)el lehet "tolni" max.13 órával,hogy akár délután bekészíthető a reggelre kívánt kenyér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!