Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi volt ez a hang, és miért...

Mi volt ez a hang, és miért dobta le az ékszíjat az automata mosógép? Paranormális!

Figyelt kérdés

Egy ideje (kb. 3 hónapja) néha hallottam egy éles, karcoló hangot a mosógépből, amikor elindult a dob. Nem szorult be semmi fém, nem értettem a dolgot, ment rendesen. Erre ma megint kiadta a hangot, majd pár perccel később egy újabb dobforgási kísérlet után kivillant az összes lámpa, és megállt az élet. Azaz ment volna a program, de mivel nem indult el a dob (a motor forgott), letiltott, és újraindult a program. Párom szétszedte, le volt esve az ékszíj.

Visszatette. Teljesen passzol, szoros, sehol nincs nyoma, hogy már régebb óta szerencsétlenkedne, minden teljesen rendben van, a gép újra megy. De akkor mitől esett le az ékszíj?! :O :O :O

2011. jan. 8. 13:37
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Megint szétszedte, de minden tökéletesen a helyén van, semmi sem mozog, lötyög vagy zörög. Bejelölte a tengelyt és a tárcsát, hogy lássuk, ha elmozdul esetleg, de többszöri mosás után is ugyanúgy áll, tehát nem az a gond.

Ma viszont még egy baja lett. A 12 perces centrifuga program 6 percnél újraindul. :( Akkor pörög fel a legjobban, és nagyon rázkódik (eddig ezt sem csinálta, de lehet, hogy a kihúzkodás után nem pontosan a helyére lett visszatolva).

Ez talán kontakthibára utal. Most nézi a férjem, és ha megint újraindul, szétszedi, és ráforraszt itt-ott, meg valami relét is kicserél, azt mondta. Az az érzésem, hogy ennek a mosógépnek leáldozott. Végül is szinte minden nap ment, és ötéves volt, de akkor is baromi gáz, mert nem tudunk másikat venni. Élvezet lesz kézzel mostni annyi göncöt. :@ Jaj de dühös vagyok!!!

2011. jan. 13. 12:02
 12/15 A kérdező kommentje:

Na, most lefogta, hogy semennyire se rezegjen, és végigment a program. :O Remélem, a forrasztás megoldja a kontakthibát.

A kerrenő hangra meg az ékszíjleesésre meg csak a jó ég tudja, mi a magyarázat. Amikor a szíj leesett, semennyire se zörgött a masina, hiszen nem is centrifugázott akkor, hanem csak lazán pörgött ide-oda, mert öblített.

2011. jan. 13. 12:09
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak annyit tennék hozzá, hogy a mi Hajdu mosógépünk 30 évig működött, 2 gyereket is felnevelt. Talán még ma is működne, ha az asszony nem erőlteti az újabbat. Nem állítom, hogy nem volt baja, de az mind a természetes kopásból adódott, és házilag alkatrészcserével javítható volt.

2011. jan. 14. 14:23
 14/15 A kérdező kommentje:

Neked is köszönöm a választ! A problémára, úgy tűnik, fény derült: most már minden indulásnál kattog, nem kerreg. Ismét leszedtük a hátulját, és a hang a motor csapágya felől (a belső felől) jön. Remélhetőleg ezt a mosást még kibírja, aztán a férjem szétszedi. Végül is öt éves gép, de minden nap megy, megdolgozott rendesen. Biztos ezért esett le az ékszíj is.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 16. 09:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Örülök neki, hogy a Te férjed is mindent megjavít. Mi vettünk anno (23 éve) egy gáztűzhelyet, ami akkor szupernek számított. De volt egy örök hibája, hogy a sütő ajtaja nem csukódott rendesen, és kb 3 perc alatt sikerült begyújtani a sütőt. A két dolog nem függ össze, de az asszony elhatározta, hogy vetet velem egy másikat. Nos, nekiálltam az ajtót szétszerelni, a mindegy minden alapon, és ragyogóan sikerült megjavítanom. Ettől vérszemet kapva, elmentem egy gázszerelőhöz, és megkérdeztem, mi lehet a sütővel, amiért több mint 3 percig kell nyomni a csapot, amíg égve marad a láng. Erre ő azt mondta, hogy a biztonsági szemet, ami a lángba beleér, úgy kell beállítani, hogy az a láng legfelső, kék részébe helyezkedjen el. Nos, beállítottam, és valóban, azóta 40 sec alatt begyullad. Nos ezt csak azért írtam le neked, hogy lásd, mit ér a férjed ügyessége, és mennyi pénzt spórol meg a munkájával. Úgyhogy ne dobd ki a szerszámait, és hagyjál neki helyet a hobbijának is.
2011. jan. 17. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!