Mi volt ez a hang, és miért dobta le az ékszíjat az automata mosógép? Paranormális!
Egy ideje (kb. 3 hónapja) néha hallottam egy éles, karcoló hangot a mosógépből, amikor elindult a dob. Nem szorult be semmi fém, nem értettem a dolgot, ment rendesen. Erre ma megint kiadta a hangot, majd pár perccel később egy újabb dobforgási kísérlet után kivillant az összes lámpa, és megállt az élet. Azaz ment volna a program, de mivel nem indult el a dob (a motor forgott), letiltott, és újraindult a program. Párom szétszedte, le volt esve az ékszíj.
Visszatette. Teljesen passzol, szoros, sehol nincs nyoma, hogy már régebb óta szerencsétlenkedne, minden teljesen rendben van, a gép újra megy. De akkor mitől esett le az ékszíj?! :O :O :O
Nem lehet,hogy a hátfal meg van nyomva egy kicsit? És ha nagy vízbefogadó-képességű ruhát,/mint pl pufidzseki/mosol,egy pillanatra nekiér a motor tengelye a hátfalnak?
A hátfalak nagy része műanyag,a tiétek is ? Nem lehet,hogy intenzívebb hőhatás érhette,egy radiátor fűtéscső megy mögötte,vagy ilyesmi?
A hátfalon maradt-e valami nyom?
Levett hátfalnál,ha egyikőtök két kézzel belenyúl a dobba,és intenzíven mozgatja ide-oda,vagy le-föl,hátul van-e valami árulkodó jel?
Nekem ismerős a jelenség! A dob indulásánál hallható nyikirgó éles hang nálam azért volt hallható, mert a motor tengelyén lévő tárcsa meglazult, és a tengely elforgott benne, ez eleinte jellemzően az idulásnál történik, később a dob már meg sem bír mozdulni, főleg ha jól tele van rakva a gép.
Próbáld ki üresen a gépet, ha akkor nem hallod a nyikorgást, szinte biztos hogy ez a hiba. Én a tárcsát egy erős mügyanta alapú fémragasztóval rögzítettem, azóta semmi gondom.
Az ékszíj leesését mondjuk ez nem feltétlenül magyarázza, nálam nem esett le.
Akkor nem csikorog, de amúgy is csak néha fordul elő.
Ez egy Elin WM 26 AAA, szuper kis mosógép, öt éve megvan, és nagyon sajnálnám, ha tönkremenne. Eddig csak egy hiba volt vele: elpattant egy forrasztás a panelon, de gyerekjáték volt kijavítani. De ez az ékszíj... Azóta kétszer mostam, minden jó, de meddig? Naponta kell mosnom a gyerekek miatt. :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!