Megráz e a vízforraló, ha engedem bele a vizet és
mellémegy és ráömlik a víz?
Figyelt kérdés
2010. dec. 10. 14:54
1/7 anonim válasza:
Addig kísérletezel míg agyonüt az áram! Ott valami nagy gebasz van, nézesd meg, vagy hajítsd ki!
2010. dec. 10. 14:58
2/7 anonim válasza:
Oh, nem jól értettem a kérdést, bocs!
Tehát, ha nincs jól szigetelve, akkor lehet baj. De szerintem nem nagyon kellene, hogy mellémenjen a víz.
2010. dec. 10. 15:00
3/7 anonim válasza:
"DRÁGÁN ADD AZ ÉLETED!"
Ennek fele sem tréfa; szakemberrel azonnal meg kell vizsgáltatni, vagy venni kell egy újat!
Erősen javaslom egy 30 mA-es életvédelmi áramvédőkapcsolót beépíttetni a névleges terhelésre méretezve a főelosztónál. Ennek költsége szereléssel együtt egyfázisnál max. 10-; háromfázisnál max.15.000,- Ft, és ilyen esetben néhány mikroszekundum alatt lekapcsol, még mielőtt agyonütne az áram!
2010. dec. 15. 16:11
4/7 anonim válasza:
Szerintem Te a "Merülőforraló" névre hallgató készülékre gondolsz, ennek függvényében válaszolok:
Két vége van:Azt a részét, ami a konnektorba (dugajzatba) megy, azt lehetőleg ne öntsd le, de a másik fele, amit a melegítendő folyadékba süllyesztesz, az a kábel végén lévő műanyag vezeték-törésgátlóig szigetelt.
De csak addig!!!
2010. dec. 16. 01:12
5/7 Bari Zoltán válasza:
Szakmám villanyszerelő elsőnek is felhivnám a figyelmed arra a tényre hogy ez nem játék másodszor elsőnek a vizet öntsd bele és aztán szabad áram alá helyezni amúgy nem mert ezek az eszközök eredetileg por és folyó viz ellen védetek itt jön a hang súly és amit irtam az elején azt nem tudhatod hogy ne agy isten anyag hibás e a szigetelés vagy sem ezért fontos a sorrend
2010. dec. 16. 19:13
6/7 anonim válasza:
A kancsós vízforralónál nem érdekes az áram a talpazatból jön. De töröld le mielött ráteszed .Mert ha nem muszály ne okozzon korroziót az érintkezőkön. A kapcsoló meg eleve beljebb van
2010. dec. 16. 19:15
7/7 anonim válasza:
30 mA-es életvédelmi áramvédőkapcsoló, "magyarul" fírelé oké, de a mikroszekundumokal kapcsolatban néhány ezer de akár tízezer is az a néhány
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!