Rövid időn belül 3 háztartási gépem is lefüstölt. Mi lehet a baj?
Figyelt kérdés
Fritőz, porszívó és hajszárító volt, nem ugyanabból a konnektorból, az automatát nem csapták le, használat közben egyszercsak jött a füst és végük volt. A ház 3 éves, tehát e vezetékek (valszeg) jók. A környéken másnak nem volt ilyen problémája.2010. nov. 23. 10:30
1/12 anonim válasza:
Vagy hatalmas pech, vagy jókora áramingadozások vannak nálatok. Nem biztos, hogy a te lakásodban, de lehet, hogy a szomszéd ugyanarra a körre van bekötve, mint te, és esetleg elindította a 10KW-os kukoricadarálót, ami hirtelen többet vett fel, mint a hálózat bírta volna, utána pedig felugrott a feszültség 3-400V-ra... ez csak egy tipp.
2/12 anonim válasza:
Akkor talán a készülékek voltak régiek, vagy hibásak. Hajszárítók egyébként is fogyóeszköznek számítanak. :S
3/12 anonim válasza:
Az áramszolgáltató hibája is lehet, kb ugyanolyan elven, mint amit írtak már itt a szomszéd esetében. Nem egyenletes erősségű a szolgáltatás... De lehet, hogy tényleg a készülékek okozták. Nekem egyszer egy hajszárítóm szinte kigyulladt, vörösen izzott, ahogy belenéztem elölről.. Nem dobtam ki, eltettem a fiók mélyére. Kb fél év múlva elővettem, semmi baja, azóta is használom. :)))
4/12 anonim válasza:
Ezek nem olyan érzékeny eszközök. Ha a szolgáltató hálózatában lenne a hiba, akkor előbb olyan készülékek mennének tönkre, mint a tv, számítógép, hifi stb.
5/12 anonim válasza:
Nálunk akkor volt ilyen amikor nem volt földelés (vagy hogy kell mondani) Fiatal a házad,de érdemes megnézetni.Kit tudja?!
6/12 anonim válasza:
Nekünk egyszer a villanykörték fele eldurrant a lakásban, a szolgáltató volt a hibás, bár tény, hogy előbb a tv és a számítógép menne tönkre egy ilyentől.
7/12 anonim válasza:
Mindenképpen nézesd meg egy szakival a rendszert.
8/12 anonim válasza:
Egyébként 3 fázisú rendszered van vagy egy fázisú ?
9/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válszokat. Megnézettem, és azt mondták rendben arndszer, úgyhogy valszeg csak peches voltam.
2010. nov. 25. 08:45
10/12 anonim válasza:
A 3fázisos kérdésre válaszolhatnál egyébként. Fontos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!