Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ariston bojlerek mennyire...

Ariston bojlerek mennyire hajlamosak leesni a falról?

Figyelt kérdés

150 literes. Majdnem 200 kiló.

Már más is tett fel hasonló kérdést és csinált is videót: https://www.youtube.com/shorts/XZT_9m4JTNM

14-es menetes szárral van felrakva, a fal másik oldalán pántolva is van (szóval ez jó). A rögzítő fül ilyen gyenge anyagból van. Ugyanúgy lötyög, mint a videóban.

febr. 2. 00:22
 1/8 Szirty ***** válasza:

Nem tudom ennek milyen a rögzítése de általában van egy konzol amit fel kell szerelni a falra, a bojler meg tulajdonképpen erre csak fel van akasztva.

Azért ilyen hogy könnyen fel lehessen szerelni.

Ha nem emeled meg akkor csak nem esik le tán.

febr. 2. 08:14
 2/8 anonim ***** válasza:
Ismerősnél kellett bojlert cserélni nemrég és egy 80-as praktikeres cuccot vett - nem emlékszem már a márkára. Hát néztem én is hogy mi az a kis lemezdarabocska rajta. Vékony lemez kicsit megpréselve hogy merevebb legyen, oszt ennyi. Én nem bíznék benne. De gondolom mérnökember kiszámolta hogy az úgy jó.
febr. 2. 08:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy darab M8 menetes szár húzásra 8 kN-al terhelhető, szakításra biztosan tudja a felét.

Az M14 biztosan tud húzásra 20-at, szakításra a felét, azaz 10 kN. ha kettővel tetted fel, az 20, összesen 2 tonna terhet elbír. Tehát még arra a csavarra odaakaszthatsz egy kisebb személyautót mellé. A terhelhetőségi adatokat csak fejből, erősen alásaccoltam.

febr. 2. 09:47
 4/8 Szirty ***** válasza:

"Az M14 biztosan tud húzásra 20-at"

Szerintem itt nem a csavar terhelhetősége a kérdéses, hanem az serbliacél vékony lemezfülecske amit a készülékhez adnak.

Amivel fel kell akasztani és ami szintén az egész terhet viseli.

[link]

febr. 2. 10:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Micsoda hülye kérdés.

Mert leesik a bojler?

febr. 2. 12:41
 6/8 A kérdező kommentje:

"Szerintem itt nem a csavar terhelhetősége a kérdéses, hanem az serbliacél vékony lemezfülecske amit a készülékhez adnak.

Amivel fel kell akasztani és ami szintén az egész terhet viseli."

Így van. De ott a videó, azt érdemes megnézni. Szerintem nem normális, hogy ilyen kis erőbehatásra ennyire lötyög az egész.

febr. 2. 14:23
 7/8 Szirty ***** válasza:

Szerintem az egy ponton van függesztve alul meg csak támaszkodik.

Ettől függőleges terhelésre még lehet erős, de oldalra a függesztési ponton el tud fordulni.

Ettől még nem szakad le, de nem jó így az biztos.

febr. 2. 14:56
 8/8 anonim ***** válasza:

" A rögzítő fül ilyen gyenge anyagból van. Ugyanúgy lötyög, mint a videóban."

A fül ha lötyög is, de elbírja amit kell. A kialakítása azért ilyen, hogy könnyen felakasztható legyen. De magától onnan nem fog lejönni, abban biztos lehetsz.

febr. 4. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!