Ariston bojlerek mennyire hajlamosak leesni a falról?
150 literes. Majdnem 200 kiló.
Már más is tett fel hasonló kérdést és csinált is videót: https://www.youtube.com/shorts/XZT_9m4JTNM
14-es menetes szárral van felrakva, a fal másik oldalán pántolva is van (szóval ez jó). A rögzítő fül ilyen gyenge anyagból van. Ugyanúgy lötyög, mint a videóban.
Nem tudom ennek milyen a rögzítése de általában van egy konzol amit fel kell szerelni a falra, a bojler meg tulajdonképpen erre csak fel van akasztva.
Azért ilyen hogy könnyen fel lehessen szerelni.
Ha nem emeled meg akkor csak nem esik le tán.
Egy darab M8 menetes szár húzásra 8 kN-al terhelhető, szakításra biztosan tudja a felét.
Az M14 biztosan tud húzásra 20-at, szakításra a felét, azaz 10 kN. ha kettővel tetted fel, az 20, összesen 2 tonna terhet elbír. Tehát még arra a csavarra odaakaszthatsz egy kisebb személyautót mellé. A terhelhetőségi adatokat csak fejből, erősen alásaccoltam.
"Az M14 biztosan tud húzásra 20-at"
Szerintem itt nem a csavar terhelhetősége a kérdéses, hanem az serbliacél vékony lemezfülecske amit a készülékhez adnak.
Amivel fel kell akasztani és ami szintén az egész terhet viseli.
Micsoda hülye kérdés.
Mert leesik a bojler?
"Szerintem itt nem a csavar terhelhetősége a kérdéses, hanem az serbliacél vékony lemezfülecske amit a készülékhez adnak.
Amivel fel kell akasztani és ami szintén az egész terhet viseli."
Így van. De ott a videó, azt érdemes megnézni. Szerintem nem normális, hogy ilyen kis erőbehatásra ennyire lötyög az egész.
Szerintem az egy ponton van függesztve alul meg csak támaszkodik.
Ettől függőleges terhelésre még lehet erős, de oldalra a függesztési ponton el tud fordulni.
Ettől még nem szakad le, de nem jó így az biztos.
" A rögzítő fül ilyen gyenge anyagból van. Ugyanúgy lötyög, mint a videóban."
A fül ha lötyög is, de elbírja amit kell. A kialakítása azért ilyen, hogy könnyen felakasztható legyen. De magától onnan nem fog lejönni, abban biztos lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!