Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mikrót használhatom hosszabbít...

Mikrót használhatom hosszabbítón keresztül vagy nem javasolt és nem szabadna ?

Figyelt kérdés
ma 11:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Miért ne használhatnád.

A hosszabítóra meg rá van írva , hogy hány watt-tal(vagy Amper-rel terhelhető)Na azt nem szabad túllépni.

ma 12:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Lehet kamu cikk volt ,de azt olvastam,hogy nem szabad. Mosógép,klíma,ruhaszárító is rajta volt a mikróval a listán. Amiket én használok azok nem hosszabbítóról mennek 1 kivétellel az a mikró.
ma 12:05
 3/8 A kérdező kommentje:
nem ruhaszárító összekevertem :D Mosogatógép !
ma 12:07
 4/8 anonim ***** válasza:
67%

Ha nem ér el a kábelje a konnektorig akkor mást úgyse tudsz csinálni.

Én is olvastam , de le....om.Nálunk a mikro a hűtő a mosogép a ruhaszárító is hosszabítóval üzemel.

ma 12:12
 5/8 anonim ***** válasza:
A mosogatógép, sütő, mosógép jóval nagyobb csúcsteljesítményt vesz fel mint a mikró, előbbieknél lehet gond főleg ha vacak a hosszabbító, megfelelő keresztmetszetű kábeleset kell venni. Utóbbit nyugodtan dughatod oda.
ma 12:28
 6/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Sok gyártó már csak a felelősség kizárása miatt is beleírja a gépkönyvbe, hogy tilos és kész, ezzel részükről le van tudva.

Ugyanis vannak laikusok, akik nem elég körültekintőek, alulméreteznek, illetve selejt gyártmányt használnak.

De egy kis odafigyeléssel vannak azért lehetőségek, sok esetben kénytelen is az ember.

ma 13:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nem terheled túl a hosszabbítót akkor nem lesz baj. Csak sokan erre nem figyelnek és csodálkoznak, ha leég a hosszabbító, aztán panaszkodnak a gyártónál. Ezért inkább beleírják és ha erre hivatkozik valaki akkor tudják mutatni, hogy ők leírták, hogy ne csináld. De ha odafigyelsz, hogy ne terheld túl a hosszabbítót nem lesz baj.
ma 14:08
 8/8 Szirty ***** válasza:

"...azt olvastam,hogy nem szabad"

Ahogy írták fentebb megfelelő hosszabbító nem probléma.

De manapság olyan ultrabrutálisan silány vackokat lehet kapni, hogy szinte használhatatlan.

De ha nem azt írják oda az átlag embernek hogy nem javasolt vagy nem szabad, hanem azt hogy minimum 1.5mm2-es rézvezetékkel szerelt legyen ami tud 10A áramot, azt meg nem értik. Mi az hogy 10A? Meg honnan tudja hogy réz?

A hosszabbító adataiból sem tudhatja sokszor, mert a sajtpapíron meg úgy hazudnak mint a vízfolyás.

ma 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!