Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ha egy 10+ éves mosogatógép...

Ha egy 10+ éves mosogatógép elkezd szivárogni, megjavíttatnád, vagy inkább vennél újat?

Figyelt kérdés

Több, mint 10 éves gép, a lakással együtt vettük. A program jól végigmegy, de csöpög belőle a víz. Anyagilag egyáltalán nem okoz gondot a csere.

Ilyen esetben próbálkoznál a javíttatással, vagy inkább vennél újat, hisz azzal tuti nincs gond?

Örülök, aki ki is fejti!

tegnap 10:33
A kérdező szavazást indított:
javíttatnám
újat vennék
15 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
lehet csak a szigetelest kell cserelni, erdemes megrobalni, nem kell mindenbol rogton ujat venni, ha egyebkent meg vagy vele elegedve
tegnap 10:47
 2/11 anonim válasza:
72%
Megnézném, ha magamtól meg tudom javítani pl mert valami apróság miatt enged a víz, akkor megjavítom. Külön szerelőt nem hívnék, inkább vennék egy újat, és a régit eladnám valami kisebb összegért annak, aki tudja javítani.
tegnap 11:01
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Öreg.Abban a korban van amikor már bármikor megadhatja magát valamelyik alkatrésze.Ha olcsón,egyszerűen lehet javítani,megpróbálkoznék vele,de közben elkezdenék nézelődni egy új után.20-30 ezret biztos nem költenék rá.akkor már inkább új.
tegnap 11:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az Indesit mosogatógépem 10 éves volt, amikor elromlott a szivattyú.

nagyon szerettem azt a gépet, csendes volt, szépen mosogatott, ráadásul egy jóbaráttól kaptam ajándékba.

Én kihívtam a szerelőt, és amikor mondta, hogy egy szivattyúcsere, akkor megcsináltattam. ég 5 évet működött, tavaly vettem újat.

Nem szeretek eldobni semmit, amit nem muszáj, főleg, ha jó és szeretem használni. Én biztos legalább megnézetném, hogy mibe kerül a javítás, ha amúgy szeretem azt a gépet és jól szolgál.

tegnap 11:49
 5/11 anonim ***** válasza:
70%

1. ha csak kicsit folyik akkor nem foglalkoznék vele. Az enyém is ereget néha kis vizet maga alá évek óta. Feltörlöm oszt jóvan.

2. tekintve hogy műszaki (villamos) ember vagyok tele szerszámokkal és kellő ismerettel ahhoz hogy kicseréljek egy tömítést vagy szimmeringet így simán kicserélném ha nagyon szivárogna. De persze nagyjából sejtem hogy mekkora meló lenne egy 100 forintos gumi cseréje, épp ezért nem állok neki. Majd ha végleg osszef..ssa magát. :D

De sok esetben nem is kell cserélni, mert lehet csak vízkő szorult alá egy éegy tisztítás elég. De persze ehhez is szét kell szedni.

tegnap 11:51
 6/11 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mi a hibája és mennyibe kerülne a javítása. Ha nagy összeg, akkor lehet, hogy már érdemes újat venni.

Ha valami egyszerű kis hiba, amit könnyen és nem drágán javítanak, akkor javítás.

tegnap 12:04
 7/11 anonim ***** válasza:
Épp a napokban kezdtem nézegetni mosógépeket, felültöltős különálló kell, 140ezer alatt nem volt.
tegnap 12:34
 8/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Szivattyú eresztett már nekem is, gyerekjáték volt megoldani.

(Mondhatom joggal, ha gyerekként már kerékpárt is szereltem, ezek ilyen gyerekjátékok.)

tegnap 12:47
 9/11 A kérdező kommentje:
Időközben felhívtam a márkaszervizt. Gyári szám alapján 18 éves a gép. Azt mondták, legalább 40 a javítás.
tegnap 12:47
 10/11 anonim ***** válasza:
9: Akkor újat vennék valószínűleg. Elnéztem, én úgy olvastam eredetileg, hogy 10 éves. Azért a 18 év jóval több.
tegnap 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!