Ha egy 10+ éves mosogatógép elkezd szivárogni, megjavíttatnád, vagy inkább vennél újat?
Több, mint 10 éves gép, a lakással együtt vettük. A program jól végigmegy, de csöpög belőle a víz. Anyagilag egyáltalán nem okoz gondot a csere.
Ilyen esetben próbálkoznál a javíttatással, vagy inkább vennél újat, hisz azzal tuti nincs gond?
Örülök, aki ki is fejti!
Nekem az Indesit mosogatógépem 10 éves volt, amikor elromlott a szivattyú.
nagyon szerettem azt a gépet, csendes volt, szépen mosogatott, ráadásul egy jóbaráttól kaptam ajándékba.
Én kihívtam a szerelőt, és amikor mondta, hogy egy szivattyúcsere, akkor megcsináltattam. ég 5 évet működött, tavaly vettem újat.
Nem szeretek eldobni semmit, amit nem muszáj, főleg, ha jó és szeretem használni. Én biztos legalább megnézetném, hogy mibe kerül a javítás, ha amúgy szeretem azt a gépet és jól szolgál.
1. ha csak kicsit folyik akkor nem foglalkoznék vele. Az enyém is ereget néha kis vizet maga alá évek óta. Feltörlöm oszt jóvan.
2. tekintve hogy műszaki (villamos) ember vagyok tele szerszámokkal és kellő ismerettel ahhoz hogy kicseréljek egy tömítést vagy szimmeringet így simán kicserélném ha nagyon szivárogna. De persze nagyjából sejtem hogy mekkora meló lenne egy 100 forintos gumi cseréje, épp ezért nem állok neki. Majd ha végleg osszef..ssa magát. :D
De sok esetben nem is kell cserélni, mert lehet csak vízkő szorult alá egy éegy tisztítás elég. De persze ehhez is szét kell szedni.
Attól függ, hogy mi a hibája és mennyibe kerülne a javítása. Ha nagy összeg, akkor lehet, hogy már érdemes újat venni.
Ha valami egyszerű kis hiba, amit könnyen és nem drágán javítanak, akkor javítás.
Szivattyú eresztett már nekem is, gyerekjáték volt megoldani.
(Mondhatom joggal, ha gyerekként már kerékpárt is szereltem, ezek ilyen gyerekjátékok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!