Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi baja lehet a mosogatógépemnek?

Mi baja lehet a mosogatógépemnek?

Figyelt kérdés

Üdv.

Gorenje GS52010S típusú gépről van szó, 4.5 éves.

A program elindul, de a tabletta kioldása előtt leáll, és villog az áztatás jel. Az aljában pedig áll a víz, nem tolja ki. A leírás szerint ez a hibakód szivárgásra utal, de az nincs, átnéztem. Egy másik oldal szerint a hibakód azt is jelentheti, hogy nincs víznyomás, de az is rendben van.

Előre is köszönöm a válaszokat.

tegnapelőtt 13:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Szűrőbetétje tiszta ? Tedd át más programra ,futtasd át olyanra amit ritkán használsz mert megrekednek ha csak 1-2 használsz .
tegnapelőtt 14:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, az tiszta.

Köszönöm megpróbálom másik programmal.

Az a gond, hogy indításkor nem hallom azt az erős hangot a lefolyóból, mint amikor erővel belenyomja a vizet. Csak csordogál. Esetleg a szivattyú tönkremehetett?

tegnapelőtt 14:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekünk Bosch Silence Plus típusú van, hasonlóan szenvedett amikor használni akartam, mert 2 évet állt használatlanul.

Első indításkor súrlódó hangot adott ki, kopogott valami benne. Kiderült hogy megette az összes sót, utántölteni a gép alján tudod, van egy kupak amit lecsavarsz, és addig töltöd ameddig tele nem lesz, ez lehet akár 1-1.5Kg is. Nem baj ha kis víz jön fel közben azt csak a só nyomja ki. Jól csavard vissza.

A szűrőt alaposan le kell takarítani, és nézz bele a lefolyóba, hogy nem-e esett bele valami apró dolog pl fogpiszkáló. A Szivattyúnak hasonló hangja van mint a mosógépben csak csendesebb.

Érdemes időnként mosogatógép tisztító tablettával átmosni legforróbb (~70 fok) programon, hogy kitisztuljon a lefolyó is.

Nálam még az is gond volt, hogy a szivattyú kiszáradt, és ezért adott fura hangot.

tegnapelőtt 14:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Eldugult a lefolyó.
tegnapelőtt 22:26
 5/5 Keletföld ***** válasza:

Nekünk egyszer csinált hasonlókat, ám akkor az egész gépet fejreállítottam, leszereltem az alját - oszt csak néztem. Szinte semmihez se tudtam hozzászólni.

Aztán szépen összeraktam, s visszatettem a helyére - azóta nem csinálja ...

tegnap 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!