Mi baja lehet a mosogatógépemnek?
Üdv.
Gorenje GS52010S típusú gépről van szó, 4.5 éves.
A program elindul, de a tabletta kioldása előtt leáll, és villog az áztatás jel. Az aljában pedig áll a víz, nem tolja ki. A leírás szerint ez a hibakód szivárgásra utal, de az nincs, átnéztem. Egy másik oldal szerint a hibakód azt is jelentheti, hogy nincs víznyomás, de az is rendben van.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Igen, az tiszta.
Köszönöm megpróbálom másik programmal.
Az a gond, hogy indításkor nem hallom azt az erős hangot a lefolyóból, mint amikor erővel belenyomja a vizet. Csak csordogál. Esetleg a szivattyú tönkremehetett?
Nekünk Bosch Silence Plus típusú van, hasonlóan szenvedett amikor használni akartam, mert 2 évet állt használatlanul.
Első indításkor súrlódó hangot adott ki, kopogott valami benne. Kiderült hogy megette az összes sót, utántölteni a gép alján tudod, van egy kupak amit lecsavarsz, és addig töltöd ameddig tele nem lesz, ez lehet akár 1-1.5Kg is. Nem baj ha kis víz jön fel közben azt csak a só nyomja ki. Jól csavard vissza.
A szűrőt alaposan le kell takarítani, és nézz bele a lefolyóba, hogy nem-e esett bele valami apró dolog pl fogpiszkáló. A Szivattyúnak hasonló hangja van mint a mosógépben csak csendesebb.
Érdemes időnként mosogatógép tisztító tablettával átmosni legforróbb (~70 fok) programon, hogy kitisztuljon a lefolyó is.
Nálam még az is gond volt, hogy a szivattyú kiszáradt, és ezért adott fura hangot.
Nekünk egyszer csinált hasonlókat, ám akkor az egész gépet fejreállítottam, leszereltem az alját - oszt csak néztem. Szinte semmihez se tudtam hozzászólni.
Aztán szépen összeraktam, s visszatettem a helyére - azóta nem csinálja ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!