Mosogatógépem sótartálya nem működik?
Ilyen létezik? Egy ideje már nem töltöttem meg sóval de szinte nem fogy semmi belőle. Eleinte fura volt hogy a megszokott idő után még nem kell tölteni. De úgy voltam vele lehet többet öntöttem bele mint eddig. Aztán telt múlt az idő és szinten nem fogyott belőle.
Mi történhetett?! Mit csináltatok ilyenkor ??
Illetve még annyit írnék. Whirlpool 6 sense mosogatógépem van.
Elso használat előtt be kellett állítani a vízkeménység mértékét. Erősen vizkoves nálunk a víz, ezért 4 keménységi szintből a 3.-at jelöltem meg. (Erősen vízköves víz) így ehhez mérten adagolja a sót.
"Erősen vizkoves nálunk a víz, ezért 4 keménységi szintből a 3.-at jelöltem meg."
Pedig jelölhettél volna 4-et is.
Mellesleg a sót nem adagolja a vízhez (vagy nem tudom, mire utaltál), hanem az ioncserélő gyanta visszamosására, regenerálására használja.
A csapvíz átfolyik az ioncserélő granulátumon, ami a vízkőképző Ca/Mg ionokat nátriumra cseréli.
Amikor az átfolyt (mért) literek alapján a szoftver úgy dönt, sós vízzel a gyantát visszamossa, így az megújul.
Javítom akkor 4-esre
Köszönöm
Viszont akkor mi lehet a baj? Mit tudok vele tenni ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!