Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Kávéfőzőgép kikapcsoláskor...

Kávéfőzőgép kikapcsoláskor csinál forró vizes öblítést?

Figyelt kérdés

Krups Evidence kávéfőzőt vettem, bekapcsoláskor melegít, aztán öblít, ez rendben is van.

Miután kész a kávé, és kikapcsolom, (vagy kivárom a 15 percet, amikor magától kikapcsol), nem kellene ugyanúgy átöblítenie forró vízzel a kávé csövet, mint a bekapcsoláskor?

(Ha ez számít, nem tejes italt készítettem, csak sima eszpresszó kávét).

jan. 4. 11:51
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Krups Evidence, a kávéfőző gép,

Reggel öblít, hogy tiszta legyen még.

Bekapcsoláskor forró vizet tol,

Ez így rendben, a rendszer jól szól.

De kikapcsoláskor mi van a csővel?

Nem öblít át, csak vár a jövővel.

Ha kávé marad, az lehet kicsit gáz,

De a gép így lett gyártva, nincs más.

Tejes ital más, ott tisztul a rész,

Espresso után csendben marad és kész.

Ha biztosra mennél, kézi öblítés,

Így lesz a cső mindig tiszta, nincs ítélet.

A Krups okos, de nem mindig tökély,

A tisztaságért néha kell egy kis vér.

Egy gombnyomás, és átmosod te,

Így lesz a kávéd mindig menő és penge!

jan. 4. 12:32
 2/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
72%

Saeco / Philips egyes típusai az automatikus készenlét előtt öblítenek, de a Krups nem ilyen.

Ennek egyszerűbb típusai automatikusan egyáltalán nem öblítenek, sőt a kijelzős változatoknál a menüben jutsz az öblítéshez, néhány gombnyomás után.

A kijelző nélküli (csak LED-es) Krupsnál van egy dedikált öblítőgomb, azt legalább egyszerűbb megnyomni.

Nem mintha a másik túl bonyolult lenne, csak a napi rutin során elvárná az ember, hogy egy gombnyomás és kész.

Pedig sokat számít szerintem, kávéfőzés után egy vizes öblítés nagyon jól tisztán tartja az érintett részeket, csökkenti a lerakódásokat.

jan. 4. 12:48
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Ez KRUPS EA895E10 Evidence.

Akkor jól gondoltam, hogy hiányolom a kikapcsolás előtti öblítést. (Előtte nekem Philips Saeco volt, az ezt megcsinálta, pedig az régi típus, 10 éve vettük).

Most ennél a Krupsnál azt csinálom, hogy kikapcsolom (vagy kivárom a 15 percet, és ő kikapcsol). Aztán bekapcsolom, akkor felmelegít és öblít, és akkor kikapcsolom úja.

Igen, sokat számít, rá sem akarok gondolni, hogy az a kávés lötty ott áll addig a csövekben, míg másnap nem kapcsolom be:(

jan. 4. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:
38%
Kapcsold be, hogy öblítsen egyet és kapcsold ki újra. A tervezett elavultatás egy ékes példája.
jan. 4. 14:36
 5/7 anonim ***** válasza:
42%
Most olvasom, hogy rájöttél a trükkre. Helyes! Így kell túljárni a tervező mérnök urak eszén. Azt írod, hogy negyed óra után automatikusan kikapcsol, akkor lényegében elég csak visszakapcsolni az öblítéshez és úgy hagyni.
jan. 4. 14:39
 6/7 anonim ***** válasza:
De milyen emberek minősítik le a hozzászólásokat és milyen alapon? Ez valami ilyen beteges dolog?
jan. 4. 14:50
 7/7 A kérdező kommentje:

Én mindenkinek zöldet adtam, minden válasznak örülök.

Most találtam egy olyat az útmutatóban, hogy Beállítások, választom a Karbantartást, és a Kávéöblítést.

Ez is jó lehet akkor kikapcsoláskor.

Köszi mindenkinek a segítséget.

jan. 4. 15:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!