Mosogatógépbe mosogatógéppor került a sónak szánt tartályba mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Véletlen félre nyúltam a dm-ben a polcon és mosogatógéphez vettem mosóport a só helyett nem is figyeltem úgy voltam vele hogy az van ráírva hogy só akkor tök jó, (németül volt rajta minden mert dm-es) beöntöttem a sónak a tartályába és ma vettem észre már pár mosás után hogy valami nem stimmel mert ugyanúgy vízköves minden. Nem tudom hogyan kellene kitakarítani, nekem az első tippem az volt hogy beteszek egy mosogatógép tisztítót ami 1 mosáshoz elég edények nélkül, lecsavarom a sótartály tetejéről a kupakot és elindítom úgy a 65 fokos mosást hátha kimosódik akkor onnan a mosópor, nem tudom ez jó ötlet? Vagy volt már rajtam kivül más is ilyen pancser hogy így járt?ma 13:23
1/1 Szervizmérnök úr válasza:
Inkább úgy mondanám, még nagyobb hülyeséggel akarod tetézni a bajt. Konyhasót az ioncserélő gyanta időszakos regenerálására használja a gép.
- Ezen a granulált gyantán folyik át a csapvíz, melyben a vízkőképző Ca / Mg ionokat lecseréli nátriumra.
- A gyanta bizonyos liter víz után lemerül.
- Ekkor a gép automatikusan visszamossa sós vízzel a gyantát.
Te ehelyett ráengedted a mosóporos vizet. Ezek után lehet, hogy károsodott az ioncserélő gyanta, de először át kellene mosni a rendszert tiszta vízzel, illetve sós vízzel, szétszereléssel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!