Az üveges vízforralóból ha kiöntöm a felforralt vizet és rögtön utána a csapból engedek bele HIDEG vizet, megrepedhet az üveg?
Eddig csak műanyag vizűforralóm volt, de kiégett, így most venni akarok üveges vizforralót.
Felforralt viz után ha hideg vizet öntök bele, megrepedhet az üveg, vagy inkább törekedjek mindig arra, hogy legalább langyos legyen a viz?
Boroszilikát üvegből készül, ami jobb az edzett üvegnél. Sokkal kevésbé törékeny, hőtágulása csak harmada a normál üvegnek, ezért még gáztűzhelyre is lehet tenni az ilyen anyagból készült vízforralót.
Az egyik utasítás még szorgalmazza is, hogy hűtsd le hideg vízzel, ha túl forró lenne:
This kettle has a dry-run safety feature. If there is no water inside the kettle, it will automatically turn off to prevent the heating plate from overheating.
If the kettle overheats, fill it with cold water and wait for 2 minutes before using again.
Ezt nem tudtam. Akkor megnyugodtam. :)
Köszi! :)
Nekünk is műanyag vízforraló van itthon, 4 éves, napi szinten többször is használva van, és semmi baja, tökéletesen működik! (Bosch TWK 3A011)
De ha úgyis a forralás a lényeg, miért öntenél bele langyos helyett hideg vizet?
3
Ami nektek van az műanyagos vízforraló. Én meg üveges vízforralót kérdeztem.
Azért mert nálunk a csapból a forró viz nem azonnal folyik, hanem először kb. fél liter kifolyik, aztán jön a forró viz.
Azt írtad:
“műanyag vizűforralóm volt, de kiégett“
Erre írtam cáfolatként, hogy nem minden műanyag vízforraló rossz, vannak megbízhatóak is!
5
Engemet nem érdekel a cáfolat és nem kell játszani a szavakkal, hanem a kérdésre összpontosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!