Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A hűtőben kiégett az izzó....

A hűtőben kiégett az izzó. Vettem bele másikat. Becsavarás után pár másodperc alatt forró lett, azóta amikor kinyitottam a hűtőt rögtön megnéztem, de szintúgy forró. Ez normális dolog? Nem kéne lehűlnie?

Figyelt kérdés

2023. febr. 21. 13:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg akkor sem kapcsol ki az izzó, amikor csukva van a hűtőajtó.

Nem igazán energiabarát, hogy a hűtőnek még a forró izzóból származó hőt is el kell vezetnie

2023. febr. 21. 13:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az izzók, ahogyan a nevében is hordozza, izzószálat tartalmaznak, ami magas hőmérsékleten izzik, fényt és hőt keltve ezzel.

A fényt a szemeddel, a hőt a kezeddel tudod ellenőrizni.

A LED-es fényforrások ezzel szemben csak elenyésző mértékben melegszenek, emiatt gazdaságosabbak.

[link]

2023. febr. 21. 13:15
 3/9 anonim ***** válasza:
2: A fényt a kérdező nyilván nem látja, mert evidens, hogy nincs "röntgenszeme", hogy lássa a fényt a becsukott hűtőajtó mellett. (Olyan hűtőt pedig én még sose láttam, amibe becsukott állapotban is bele lehet látni - ahhoz üvegből vagy valami átlátszó anyagból - pl. plexi - kellene legyen az ajtaja.)
2023. febr. 21. 13:20
 4/9 anonim válasza:
0%
Nagyképűek
2023. febr. 21. 13:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Van egy gomb, amit az ajtó megnyom, mikor becsukod a hűtőt.

Nézd meg, hogy ezt (nem gomb alakú feltétlenül, lehet, hogy egy kiálló fül) kézzel benyomva, vagy az ajtót majdnem teljesen becsukva elalszik-e

Ha elalszik, akkor nincs gáz. A hagyományos izzó pár mp alatt felforrósodik.

Vegyél helyette ledeset, ha nem akarod, hogy forró legyen.

2023. febr. 21. 13:43
 6/9 anonim ***** válasza:
38%
Odáig már nem terjed a kérdező leleményessége, hogy nyitott ajtónál megnyomja az ajtó-kapcsoló pöckét...
2023. febr. 21. 13:46
 7/9 anonim ***** válasza:
40%

Fú öcsém... általános iskolás fizikáról hiányoztál? :DD

Hallod a hűtő hátuljár nehogy megtapogasd, mert még arról is fogsz egy kérdést kiírni hogy az is miért meleg :DDDDD

2023. febr. 21. 15:53
 8/9 Szirty ***** válasza:

"A fényt a kérdező nyilván nem látja, mert evidens, hogy nincs "röntgenszeme""

Elképzelhető hogy rossz a kapcsoló ami a belső világítást kapcsolja és nem kapcsol ki csukott ajtónál.

Egy kis gyakorlati érzékkel ez kideríthető, röntgen szem nem szükséges.

Ha lassan csukjuk be az ajtót, akkor a csökkenő méretű ajtórésen át látható amikor kialszik ha jól működik.

Meg bele lehet tenni egy kamerás mobilt amin el van indítva egy video felvétel, rácsukni az ajtót aztán visszanézni a felvételt.

2023. febr. 21. 16:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Nagy esellyel szar a kapcsoloja probald meg nyomogatni hatha de ha nem akkor vegyel bele ledeset vagy ne tegyel bele izzot mert semmi ertelme hogy ott bent 10 wattokkal melegited a hutot
2023. febr. 21. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!