A hűtőben kiégett az izzó. Vettem bele másikat. Becsavarás után pár másodperc alatt forró lett, azóta amikor kinyitottam a hűtőt rögtön megnéztem, de szintúgy forró. Ez normális dolog? Nem kéne lehűlnie?
Valószínűleg akkor sem kapcsol ki az izzó, amikor csukva van a hűtőajtó.
Nem igazán energiabarát, hogy a hűtőnek még a forró izzóból származó hőt is el kell vezetnie
Az izzók, ahogyan a nevében is hordozza, izzószálat tartalmaznak, ami magas hőmérsékleten izzik, fényt és hőt keltve ezzel.
A fényt a szemeddel, a hőt a kezeddel tudod ellenőrizni.
A LED-es fényforrások ezzel szemben csak elenyésző mértékben melegszenek, emiatt gazdaságosabbak.
Van egy gomb, amit az ajtó megnyom, mikor becsukod a hűtőt.
Nézd meg, hogy ezt (nem gomb alakú feltétlenül, lehet, hogy egy kiálló fül) kézzel benyomva, vagy az ajtót majdnem teljesen becsukva elalszik-e
Ha elalszik, akkor nincs gáz. A hagyományos izzó pár mp alatt felforrósodik.
Vegyél helyette ledeset, ha nem akarod, hogy forró legyen.
Fú öcsém... általános iskolás fizikáról hiányoztál? :DD
Hallod a hűtő hátuljár nehogy megtapogasd, mert még arról is fogsz egy kérdést kiírni hogy az is miért meleg :DDDDD
"A fényt a kérdező nyilván nem látja, mert evidens, hogy nincs "röntgenszeme""
Elképzelhető hogy rossz a kapcsoló ami a belső világítást kapcsolja és nem kapcsol ki csukott ajtónál.
Egy kis gyakorlati érzékkel ez kideríthető, röntgen szem nem szükséges.
Ha lassan csukjuk be az ajtót, akkor a csökkenő méretű ajtórésen át látható amikor kialszik ha jól működik.
Meg bele lehet tenni egy kamerás mobilt amin el van indítva egy video felvétel, rácsukni az ajtót aztán visszanézni a felvételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!